Marketing

Vrijeme je za Orbit dentalnu edukaciju mladih

Prema istraživanjima Ministarstva zdravlja, statistika o zdravlju zuba stanovnika Crne Gore ukazuje na loše stanje oralnog zdravlja, kako kod djece tako i kod odraslih.
Vrijeme je za Orbit dentalnu edukaciju mladih
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

O tome još više govori podatak da svakom stanovniku Crne Gore u prosjeku godišnje oboli po jedan zub, a 90 odsto djece u uzrastu od 12 godina ima kariozne zube.

Kako bi se ova statistika promijenila, potrebno je edukovati stanovništvo, naročito djecu predškolskog uzrasta.

Kompanija Wrigley, kao dio svojih društveno-odgovornih aktivnosti, u ovoj godini organizuje veliku akciju ŽVAĆI JER TO PROMJENU ZNAČI koja za cilj ima edukaciju najmlađih o oralnoj higijeni i prevenciji kao prvoj liniji očuvanja zdravih zuba.

2511orbit2

U tu svrhu, odvojen je dio prihoda od prodaje Orbit žvakaćih guma kroz prodajne aktivnosti koje su trajale od maja do jula 2015. godine, a ukupan iznos bio je čak 23.394,00 EUR.

Znatan dio ovog iznosa, namijenjen nabavci dječje stomatološke stolice, biće predat Kliničkom centru u Podgorici, dok će se ostatak usmjeriti na edukaciju mališana predškolskog uzrasta o značaju oralnog zdravlja zuba.

Centralna aktivnost edukativnog dijela akcije je Orbit putujući karavan, čiju trupu čini stomatolog i Orbit promo-tim. Zadatak stomatologa je da na velikom modelu vilice pokaže djeci kako se pravilno održava higijena zuba, kao i da ukaže na važnost redovnih kontrola i pravilne ishrane.

2511orbit3

Nakon toga, mališani dobijaju Orbit poklon-paketić sa knjižicom, četkicom za zube i držačem za četkicu.

Plan je da Orbit karavan širom Crne Gore za 11 dana obiđe veliki broj vrtića i Domova za djecu bez roditelja, kako bi edukativni sadržaj došao do što većeg broja mališana i kako bi njihovi osmijesi bili zdravi i njegovani.

Kampanja ŽVAĆI JER TO PROMJENU ZNAČI već dobija brojne pozitivne komentare, kako od mališana tako i od njihovih roditelja, a svijest o značaju pravilne higijene i oralnog zdravlja sve se više širi.

Portal Analitika