Muzika

Balašević se izvinio za psovku od prije 40 godina

Novosadski kantautor održao je dva najavljena koncerta u Novom Pazaru, a njegov nastup pratile su jake mere bezbjednosti, dok su dva policajca stalno bila uz muzičara.
Balašević se izvinio za psovku od prije 40 godina
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Dolazak Panonskog mornara u Novi Pazar pratile su oštre kritike i negodovanje medija pod kontrolom muftije Muamera Zukorlića koji su ga optuživali da u pjesmi "O tetku" psuje i vrijeđa Boga.

Đorđe Balašević je rekao da „nema nikakvih problema sa Bogom i da ne misli da je ikoga uvrijedio, ali da ukoliko je nekome to potrebno, ima njegovo blanko izvinjenje”.

- To je žargon, bez ikakve ideološke pozadine. Oni koji su se uhvatili za tu pjesmu od prije 40 godina očigledno ne znaju šta sam ja radio narednih 40 godina. Sa Bošnjacima imam drugu priču, od Sarajeva poslije rata pa sve dosad - objasnio je Đole, i dodao da se u Pazaru osjeća dobrodošao.

Balašević je i na bini rekao da se „izvinjava tetku što ga je opsovao prije 40 godina”.

On veruje da je u Novom Pazaru vesnik mira, kao što je to bio i u Sarajevu 1997. godine.

Kao i tad, njegov koncert pratilo je jako obezbjeđenje, a tokom boravka u ovom gradu dva policajca su bila stalno uz Balaševića.

Oko Kulturnog centra nalazilo se nekoliko policajaca, a sve posjetioce koncerta pretresalo je obezbjeđenje.

- Ovdje sam gost i poštujem sve domaće običaje. Došao sam u Pazar da pokažem da se s određenim stvarima ne treba boriti, već suprotstaviti - mraku svijetlom, tuzi srećom, normalnim životom. Velika je moja pobjeda kada 500 nasmijanih Pazaraca napusti koncert, jer život pripada nama, a ne onima koji stalno njime trguju ili se kockaju - poručio je Balašević.

Popularni kanatutor bi trebalo da u Novom Pazaru održi još jedan koncert, za koji su karte takođe rasprodate.

Izvor i foto: blic.rs

Portal Analitika