Politika

DPS: DF-ov putujući cirkus

Ignorisanjem dijaloga u okviru državnih institucija, na šta upućuje i Evropska Unija, Demokratski front potvrđuje da mu nije stalo do rješenja već isključivo do rušenja države, saopšteno je iz Demokratske partije socijalista (DPS).
 DPS: DF-ov putujući cirkus
Portal AnalitikaIzvor

Lideri Demokratskog fronta poručili su da neće ići na bilo kakve dogovore ili razgovore sa predsjednikom Skupštine, Rankom Krivokapićem, i da ih uzalud zove. Iz Fronta je saopšteno da su spremni da pozdrave svaki dogovor između vlasti i opozicije uz medijaciju predsjednika Krivokapića, a koji bi rezultirao formiranjem prelazne Vlade.

“Odbijajući, sada i zvanično, svaku mogućnost dijaloga u Skupštini, Demokratski front pokušava da svojim putujućim cirkusom ponovo okupi svoje rasute pristalice, ne bi li lideri ovog saveza pošto – poto sačuvali svoje političke pozicije”, kaže se u saopštenju DPS-a.

Prema njihovim riječima, ignorisanjem dijaloga u okviru državnih institucija, na što upućuje i Evropska Unija, jedan od lidera Fronta, Andrija Mandić i njegovi sljedbenici potvrđuju da im nije stalo do rješenja, već isključivo do rušenja države.

“To su pokazali i na rušilačkim protestima, u svim svojim govorima od kraja septembra do danas, kao i na svim skupovima od Herceg Novog do Danilovgrada, na kojima se pojavljuju jedni te isti ljudi sa stalnim adresama u Nikšiću, Golubovcima i Baru”, navodi se u saopštenju.

Iz DPS-a su rekli da opasne rečenice u kojima se poziva na ubistva i prijetnje odavno više nijesu incident na njihovim skupovima, već da su postale pravilo.

Prema njihovim riječima, ucjenjivački i ultimativni tonovi prema svima koji ne misle kao DF nijesu nikakav doprinos demokratiji, već isključivo nasilničko lice jednog političkog saveza u nestajanju.

“Na sreću, građani su odavno prepoznali prave političke namjere DF-a. Zato sada Mandić i družina lutaju sa svojim cirkusom u pokušaju pronalaženja malobrojnih naivnih koji će još jednom nasjesti na njihovu predstavu i spasiti ih nestajanja sa političke scene”, poručili su iz DPS-a.

Portal Analitika