Politika

MILJANIĆ: Napad na kuću funkcionera ANB-a teška bezbjednosna prijetnja

Poslednji bombaški napad na kuću „funkcionera crnogorske ANB“ samo je jedna u nizu veoma teških bezbjednosnih prijetnji po građane Podgorice. Učestalost ovakvih događaja najviše govori o nedostatku volje, hrabrosti, možda čak i neznanju nadležnih istražnih organa, prevashodno policije i tužilaštva, saopštio je poslanik i član Predsjedništva DEMOS-a Zoran Miljanić.
MILJANIĆ: Napad na kuću funkcionera ANB-a teška bezbjednosna prijetnja
Portal AnalitikaIzvor

Sve ovo podgrijava sumnje da se, kako se navodi, radi o ozbiljnom sukobu unutar „obavještajne zajednice“.

- Napominjemo, čitav niz napada na imovinu građana, među kojima su istaknuti „pripadnici službi bezbijednosti“, ostaju  nerasvijetljeni -  bez počinioca, motiva, a  pukom srećom bez žrtava nedužnih građana. Pitanje je, međutim, do kada? Policija ostaje nijema kada su u pitanju i njeni pripadnici, pa šta tek onda može očekivati obični građanin. Poseban problem predstavlja neažurnost u izvršavanju obaveza, a u konkretnim slučajevima  i namjerno neimenovanje šefa specijalnog tima policije zaduženog za saradnju sa tužilaštvom, što je i osnovna karika u lancu organa zaduženih za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije – navodi se u saopštenju.

DEMOS javno pita potpredsjednika Vlade koji koordinira svim bezbjednosnim službama:

- Ko upravlja Agencijom za nacionalnu bezbjednost – država ili strukture van kontrole države? Jesu li u Crnoj Gori na pomolu svakodnevni obračuni i „bombaški procesi“? Je li ovo vladavina prava? Na koje poglavlje se odnose ove bombe – zapitali su iz DEMOS-a.

Portal Analitika