Košarka

MILATOVIĆ: Crna Gora je favorit protiv Albanije

Albanija nije protivnik koji zavređuje neku veliku pažnju i crnogorske košarkašice biće apsolutni favorit, kazao je selektor Momir Milatović.
MILATOVIĆ: Crna Gora je favorit protiv Albanije
Portal AnalitikaIzvor

Crna Gora i Albanija odigraće sjutra u Podgorici utakmici drugog kola C grupe kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Milatović je kazao da očekuje laku utakmicu i da će to biti prilika da pruži šansu mlađim košarkašicama.

"Očekujem da budu maksimalne i da iskoriste utakmicu, da se dokažu kako bi u sljedećim akcijama mogli od njih očekivati još veću pomoć. U posljednjoj utakmici Božica Mujović je iskočila, nadam se da će to sjutra biti neka druga. Dobiće šansu Marina Vučetić i Kristina Raković. Šansa za mlađe igračice, jer protivnik nije tog kvalieta i neka to iskoriste", rekao je Milatović.

On je, komentarišući februarski ciklus kvalifikacija i gostovanja Italiji i Velikoj Britaniji, kazao da su to dvije velike utakmice koje ukoliko crnogorske košarkašice dobiju, ili makar jednu, sigurno će biti u igri za prvo mjesto.

Prema riječima Jelene Dubljević, duel sa Albanijom prilika je da šansu dobiju igračice koje nijesu igrale protiv Velike Britanije.

"Prilika da dobiju neke minute i pokažu da se i na njih moći računati. Nadam se da će nas nekoliko starijih dobiti zasluženi odmor. Najbitniji dio posla smo odradili, utakmica protiv Velike britanije bila je jako bitna. Nadam se da ćemo novom pobjedom uspješno završiti prvi ciklus i spremno čekati februar", rekla je Dubljević.

Ona je, komentarišući igru u premijernom meču u kvalifikacijama, kazala da može mnogo bolje.

"Sistem kvalifikacija je isti za sve, poenta je spremiti ekipu i napraviti neki sistem u koji će se najlakše uklopiti svi. Da izvučemo najbolje iz svakog igrača i da u februaru ostvarimo pobjedu. Ta pobjeda, ali i svaki poen u međusobnom skoru, je bitan za konačan plasman", kazala je Dubljević.

Prema riječima Snežane Aleksić, crnogorska reprezentacija ne smije nikoga da potcijeni.

"Svi smatraju da je Albanija loša ekipa. Mi se nećemo opterećivati time, želimo da igramo našu igru, da iz dobre odrbrane kontrama dođemo do pobjede. Želimo da pobjedom završimo ovogodišnji dio kvalifikacija. Pozvala bih publiku da dođe, podrži nas i da zajedno slavimo", rekla je Aleksić.

Crna Gora je na startu kvalifikacija pobijedila Veliku Britaniju 78:64, dok je Albanije poražena od Italije 121:38. Duel u dvorani Morača počeće u 20 sati i 30 minuta. (Mina)

Portal Analitika