AMSCG: Oprez na putu zbog mokrih kolovoza

U Crnoj Gori jutros se saobraća po mokrim putevima i bez dužih zastoja. Saobraćaj je umjerenog intenziteta i vozačima se savjetuje da vožnju i brzinu prilagode uslovima na putu, saopšteno je iz Auto moto saveza.
AMSCG: Oprez na putu zbog mokrih kolovoza
Portal AnalitikaIzvor

Oni podsjećaju su da je zimska oprema obavezna na putevima gdje je postavljena signalizacija, a u zimskim uslovima upotreba opreme obavezna je na svim putevima u Crnoj Gori.

Na magistralnom putu M-2.3 Podgorica-Cetinje, na dionici Kamenica-Meterizi-Jankovića krš-Ulići, u toku je rekonstrukcija puta, zbog čega je promijenjen režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni.

Na magistralnom putu M-18 Nikšić-Danilovgrad, zbog sanacije klizišta u mjestu Frutak, saobraćaj je promijenjen sa dvosmjernog na jednosmjerni.

Na magistralnom putu Cetinje-Budva, na lokalitetima Markovići i Obzovica-Brajići, odobrava se promjena režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni uz postavljanje semaforske signalizacije.

Režim saobraćaja, zbog rekonstrukcije raskrsnice magistralnog puta Podgorica-Kolašin i skretanja za Mateševo, izmijenjen je sa dvosmjernog na jednosmjerni, a postavljena je i semaforska signalizacija.

Na regionalnom putu Mojkovac-Đurđevića Tara, u mjestu Dobrilovina, zbog sanacije klizišta, saobraća se jednom trakom naizmjenično.

Na regionalnom putu Pljevlja-Đurđevića Tara odobrena je promjena režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjereni i povremeni jednosatni prekidi u saobraćaju.

Režim saobraćaja na regionalnom putu kroz Virpazar promijenjen je zbog rekonstrukcije mosta u tom mjestu, a odobreno je i postavljanje privremene saobraćajne signalizacije. Na magistralnom putu M-2, dionica Petrovac-Virpazar, postavljen je montažni most za pješake, a vozila do sedam tona mogu koristiti alternativni put kroz naselja Boljevići, Limljani, Gluhi do i Novo naselje. Teretna vozila, mase preko sedam tona, mogu koristiti alternativni put Bar-Ostros-Ulcinj-Virpazar.

Na magistralnom putu M-4 Lipci-Grahovo, u Donjim Krivošijama promijenjen je režim saobraćaja sa tri na dvije saobraćajne trake. Saobraćaj je, zbog kavanja kosine, obustavljen za sve vrste vozila na deset minuta, od deset do 11 sati i od 15 do 16 sati.

Na magistralnom putu M-21, dionica Ribarevine-Barski most, u Rakonjama je promijenjen režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni, a postavljena je i svjetlosna signalizacija, zbog rekonstrukcije raskrsnice.

Na magistralnom putu Podgorica-Ribarevine, u Mojkovcu, režim saobraćaja promijenjen je sa dvosmjernog na jednosmjerni, zbog rekonstrukcije raskrsnice.

Izvor: Mina

Foto: bnn.ba

Portal Analitika