Društvo

Bošković: Unaprijediće stručno obrazovanje

Stručno obrazovanje u Crnoj Gori biće unaprijeđeno, poručio je ministar prosvjete Predrag Bošković, navodeći da resorno Ministarstvo u obrazovnom sistemu teži osavremenjavanju nastavnog rada i opreme.
Bošković: Unaprijediće stručno obrazovanje
Portal AnalitikaIzvor

On je danas posjetio Srednju pomorsku škola u Kotoru i pustio u rad Simulator za obrazovanje pomoraca.

Iz Ministarstva prosvjete je saopšteno da je Bošković izrazio zadovoljstvo zbog puštanja u rad Simulatora za obrazovanje pomoraca koji će im omogućiti sticanje znanja i vještina na jedan savremeniji način.

„Ministarstvo prosvjete je podržalo realizaciju ovog projekta, jer osavremenjavanje nastavnog rada i opreme i praćenje trendova u obrazovnom procesu je ono čemu stremimo u obrazovnom sistemu“, rekao je Bošković.

Prema njegovim rijčima, Srednja pomorska škola je perjanica stručnog obrazovanja Crne Gore i s obzirom na to da stvara konkurentan kadar na globalnom tržištu rada predstavlja primjer kako ostale stručne škole u državi treba da rade.

Bošković je dodao da će se Ministartvo prosvjete raditi na unapređenju stručnog obrazovanja u Crnoj Gori.

Vlasnik kompanije “Tranpetrol” Hari Ruten rekao je da duga istorija Srednje pomorske škole u Kotoru dokazuje njen kvalitet u obrazovanju i da stavljanje u funkciju Simulatora svrstava kotorsku školu u prestižne svjetske škole.

Direktor Srednje pomorske škole, Veljko Botica, izrazio je zadovoljstvo zbog puštanja u rad Simulatora za obrazovanje pomoraca, koji će omogućiti realizaciju jedne nove epohe u obrazovanju pomoraca u Crnoj Gori.

On je objasnio da učionički Simulator daje mogućnost za vježbanje koje će izvoditi obučeni nastavni kadar.

Botica je zahvalio Ministarstvu prosvjete i belgijskoj kompaniji “Tranpetrol” na pomoći u realizaciji projekta. 

Portal Analitika