Turizam

TO Bar: “Crvena jabuka” i modna revija “Drugarica Broz” za Dan opštine

TO Bar i opština Bar organizuju koncert grupe “Crvena jabuka” i multimedijalnoi spektakl autorke Seke Martinović za Dan Opštine, najavljeno je iz lokalne turističke organizacije.
TO Bar: “Crvena jabuka” i modna revija “Drugarica Broz” za Dan opštine
Portal AnalitikaIzvor

Proslava 24. novembra, Dana Opštine Bar, ove godine je umnogome drugačija u odnosu na prethodne. U namjeri da animiraju što više građana, Turistička  organizacija Bar i Opština Bar pripremili su za utorak veče dvostruki večernji program u Sportskoj dvorani „Topolica“ koji počinje 24.novembra  u 19 sati.

Program otvara multimedijalni spektakl „DRUGARICA BROZ - omaž ženi i jednoj vremenu“ dizajnerke Slobodanke Seke Martinović iz Podgorice, a u  režiji Draška Đurovića, koji predstavlja svojevrsni vremeplov, sa modnom revijom za koju je Martinović inspirisana bivšom prvom damom SFRJ, Jovankom Broz. Kolekcija  je podijeljena u pet segmenata, od njenih partizanskih dana pa do osamdesetih godina kada je nestala sa javne scene. Modeli nijesu  replika odjevnih predmeta Jovanke Broz , već je kolekcija Martinovićkina  percepcija njenog  stila, na fonu modernosti, prilagođena današnjem vremenu.

Pored revije modela, biće prikazan film o posjeti najglamuroznijeg bračnog para SFRJ, kao i segment njihovog dolaska  “Plavim vozom “ u Bar prilikom puštanja pruge Beograd – Bar u saobraćaj 1976.godine.

 Sopran Aleksandra Vojvodić-Jovović koja će za ovu priliku imati specijalnu ulogu, otpjevaće Himnu Bara, te popularne pjesme „Zemljo moja“ i „Bella ciao“.

Milje prošlih vremena će vizuelno dopuniti 120 učenika OŠ „Jugoslavija“ sa pionirskim kapama i maramama, te ekskluzivni eksponat iz Titovog voznog parka.

Tribine sportske hale “Topolica”su otvorene za sve koji žele da prisustvuju ovom lijepom i neobičnom događaju.

Ulaz je slobodan i za koncert grupe „Crvena  jabuka“ koji počinje u 20 h u istom prostoru.

Čuveni sarajevski pop-muzičari, uz čije su hitove odrastale generacije širom ex Yu prostora, prema dostupnim podacima nastupaju prvi put u Baru, nakon svog legendarnog koncerta održanog unutar zidina Starog grada daleke 1987.  

Portal Analitika