Crna hronika

PLJEVLJA: Tuga za Peruničićima

Pljevlja, grad koji se raširio između gora i planina, već dva dana je nijem. Šćućuren između visova tugom je okovan poslije tragedije mirne i vredne porodice Peruničić, iz prigradskog naselja Guke, koja je u subotu zorom krenula na svadbu u Podgoricu. Poslije pola sata vožnje, u kanjonu Tare, u djeliću sekunde, okončani su snovi uzorne porodice.
PLJEVLJA: Tuga za Peruničićima
Portal AnalitikaIzvor

Glava familije Zoran (31), koji se nalazio za upravljačem automobila na izlasku iz tunela u mjestu Logorište, na 12 kilometara od čuvenog mosta, izgubio je kontrolu nad autom koji je prešao na suprotnu stranu i sunovratio se u provaliju duboku 70 metara. Zatim je auto sa Teodorom, Veljkom i Zoranom upao u Taru.

Spasioci koji su priskočili u pomoć poslije nesreće, samo su mogli da izvuku iz rijeke beživotna tijela djevojčice i njenog brata kao i tijelo tetke Jelene koja je ostala zarobljena u kolima. Roditelji Zoran i Jelica su preživjeli ispavši iz kola.

U nedelju u zoru, Pljevlja su “probuđena” posmrtnim zvonima sa hrama u Gukama. Zvona su se oglasila kada su kovčezi sa telima troje Peruničića, posljednji put stigli kući, sa obdukcije. Stotine Pljevljaka je zatim krenulo u mimohod do doma zavijenog u crno.

- Ne dao Bog nikome. Ovo je žalost za državu, ne samo za grad. Plakao je kamen kada su ih donijeli, pričao je u nedjelju sijedi Pljevljak, okružen Peruničićima, koga je vijest o tragediji bratstvenika, stigla u selu Borovo, odakle potiče familija. Molim vas da ne slikate. Izvinite novinari nijesu ove suze za svakoga.....

Kome su Zoran i “ova djeca vodu natrunili”, pitalo se u nedjelju i staro i mlado u rudarskom gradiću. Domu su dolazili ljudi svih konfesija i uzrasta. Do kasno u noć.

- Grad je zamro - pričao nam je u nedelju jedan mladić. Nikome ne pada na pamet da pusti muziku ni kod kuće ni u kafiću...

U kuću tužnih roditelja u nedelju se ulazilo u grupama

Gradonačelnik Mirko Đačić za ponedjeljak, kada će Peruničići biti sahranjeni, u gradu je i zvanično proglasio dan žalosti. Zastave su već spuštene na pola koplja, niko nije čekao naređenje. (Novosti)

Portal Analitika