Abiznis

Predstavnici građana protestovaće ispred Gošovićevog stana

Predstavnici građana, koji zbog izgubljenog spora sa Elektroprivredom (EPCG) treba da izmire sudske troškove, najavili su protest ispred prostorija Socijalističke narodne partije (SNP) i stana nezavisnog poslanika Nevena Gošovića, koje smatraju odgovornim za situaciju u kojoj su se našli.
Predstavnici građana protestovaće ispred Gošovićevog stana
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Građani tvrde da su ih Gošović i advokat Bulatović svjesno uvukli u unaprijed izgubljen spor sa EPCG Građani tvrde da su ih Gošović i advokat Bulatović svjesno uvukli u unaprijed izgubljen spor sa EPCG

“Odlučni smo da organizujemo veliki protest u i ispred centrale SNP-a, kao i ispred i u stanu Gošovića, do njegove konačne prodaje, kako bi se obeštetili. Nemamo drugog izlaza i to nam je jedino rješenje”, navodi se u saopštenju, koje su u ime 169 oštećenih građana potpisali Milan Gurešić, Radoslav Jovanović, Mile Šćekić i Rastislav Popović.

Oni su, reagujući na tvrdnje Gošovića da nikog nije pozivao da tuži EPCG, pitali zašto je onda angažovao advokata Nikolu Bulatovića da vodi parnicu i prikuplja račune građana za utrošenu elktričnu energiju i njihova punomoćja.

“Niko od oštećenih gađana nije vidio, niti kontaktirao advokata. Niko nije potpisao punomoćje pred advokatom, niti je znao da se spor vodi pred sudom. Računi su dostavljani preko opštinskih odbora SNP-a, aktvista, drugih građana ili poštom”, navodi se u reagovanju grupe građana.

Oni tvrde da su računi dostavljani na uvid, kako bi se ocijenilo da li postoji pravni osnov za vođenje parničnog postupka i pod kakvim uslovima. Oni su dodali i da su pravljeni spiskovi dostavljanih računa, što je advokat iskoristio za podnošenje tužbe.

“Demantujemo to što Gošović tvrdi da nije pozivao narod, jer je zaboravio da je sa skupštinske govornice javno pozivao građane da se organizuju i dostave račune, kao i da će im SNP i on lično pomoći da putem suda ostvare svoja prava i povrate nezakonito uzeti novac”, kazali su oštećeni građani.

Oni su dodali da Gošović odlično zna ko je angažovao advokata i pod kakvim uslovima, kao i da ga demantuju stenografske bilješke, televizijski nastup i izjave građana.

“Najbitnije u ovoj pravnoj stvari je to što je znano i Gošoviću i advokatu Bulatoviću, a to je da zakon ne djeluje retroaktivno. Znali su da se spor ne može dobiti, ali su svjesno uvukli građane u spor koji je unaprijed izgubljen”, saopštili su oštećeni građani.

Oni smatraju da je tačno da je Gošović trebalo ranije da ih kontaktira, naročito poslije prvog izgubljenog spora.

“S obzirom da Gošović upućuje oštećene građane na Zakona o parničnom postupku, odnosno da se za neurodno punomoćje može ponoviti postupak, tražimo da to zajedno sa advokatom, u zakonskom roku, uradi i spasi oštećene građane”, navodi se u saopštenju.

Oštećeni građani su podsjetili na odgovoran odnos poslanika i rukovodstva Pokreta za promjene, koji su na sličan način u spor uvukli 450 građana, a onda prihvatili da izmire njihove sudske troškove.

Mina biznis 

Portal Analitika