Protokol

Đukanović otputovao u Kinu

Premijer Milo Đukanović otputovao je danas u Kinu, gdje će učestvovati na četvrtom Samitu šefova vlada zemalja Centralne i Istočne Evrope i Kine u okviru programa saradnje 16+1. Samit se održava 24. i 25. novembra u gradu Sudžou, saopšteno je iz Vladinog Biroa za odnose s javnošću.
Đukanović otputovao u Kinu
Portal AnalitikaIzvor

Đukanović će, kako je najavljeno, imati i bilateralni susret sa predsjednikom Vlade Li Kećijangom, a učestvovaće i na sastanku predsjednika Kine Si Đinpingom (sa šefovima vlada Centralne i Istočne Evrope.

“Planirani su i susreti premijera Đukanovića sa predstavnicima kineskih kompanija koje su zainteresovane za ulaganja u krupne infrastrukturne projekte u Crnoj Gori, kao i sa jednim brojem predsjednika vlada evropskih zemalja“, navodi se u saopštenju.

Samit, koji se prvi put održava u Kini, nazvan je „Nova polazna tačka, novi domeni i nova vizija“.

„Na njemu je predviđeno usvajanje Srednjoročne agende koja sadrži plan saradnje u narednih pet godina, kao i Sudžou smjernice, u kojima su definisane aktivnosti u 2016. Godine“, navodi se u saopštenju.

U delegaciji koju predvodi premijer Đukanović su i potpredsjednik Vlade Vujica Lazović, kao i ministri održivog razvoja i turizma i saobraćaja Branimir Gvozdenović i Ivan Brajović.

Portal Analitika