Politika

Krivokapić o SD: Kokoška može da zakiti orla, ali ne i da poleti

Predsjednik SDP-a i Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić, na sinoć održanoj devetoj izbornoj konvenciji Opštinskog odbora Bijelog Polja, saopštio je da su mudrost i vrijednost zajednički imenitelj i da se za svoje ideje, porodicu i zemlju svako mora boriti.
Krivokapić o SD: Kokoška može da zakiti orla, ali ne i da poleti
Portal AnalitikaIzvor

Ističući da je prioritet svih politika u Crnoj Gori sačuvati mladost, razvoj, pravdu i pristojan posao, on je naglasio da kao snažna i ojačana partija, od koje zavise procesi smirivanja i stabilizacije u Crnoj Gori, i da je cilj SDP-a da sa drugima doprinese razvoju, investicijama i otvaranju novih radnih mjesta, prenosi Dan.

Prema njegovim riječima, SDP se ponosi onim što je uradio do sada i u vremenu koje dolazi radiće isto tako časno, dostojanstveno i pobjednički.

„Desetak je dana do poziva za članstvo u NATO-u a prošlo je samo nekoliko mjeseci kad je udaren pečat na nezavisnost SDP-a. Kada se pokazalo da se u Crnoj Gori može trajati na istoj vrijednosti i biti dovoljno mudar da se pruži ruka svakome ko želi da se mijenja, i to koristiti za dobro Crne Gore. I kada smo 1996. pružili ruku onima koji su potpisivali Dejtonski sporazum pa je tako završena jedna tragična stranica jugoslovenske istorije, tako i danas SDP pruža svima ruku da zajedno gradimo evroatlantsku Crnu Goru. I zato će za desetak dana i ta stranica biti završena i jedan od razloga našeg nerazumijevanja, ne bih rekao neslaganja, biće završen. A o onome što je završeno ne treba dalje zboriti“, kazao je Krivokapić.

On je dodao da SDP želi da iduća vlast bude što šira, koja će ujediniti Crnu Goru, koja će zatvoriti stare podjele i svi će biti ravnopravni i jednaki kao građani Crne Gore.

„Imamo tu mudrost i trajanja i življenja u svom iskazu, i zato su za nas dva najvažnija događaja u ovoj godini bili kongres SDP-a i članstvo u NATO-u. Znamo da može kokoška da zakiti perje orlu, ali nikad neće poletjeti. Mogu neki da se zovu ovako ili onako, ali nikad neće biti socijaldemokrate“, podvukao je Krivokapić.

Krivokapić je dodao da se ne može otimanjem nečega što nije vaše, od odbornika do ministara, nuditi Crnoj Gori bilo šta.

„Zna ona za otimanje, pa bilo čitala Bibliju ili Kuran. Zna šta je pravda, i zato je SDP izašao jači iz svega. Mi smo u stanju da opet oprostimo. Ako smo oprostili 90ih, oprostićemo i 3. jul ove godine. Ali zaboraviti ne smijemo“, zaključio je Krivokapić.

Za Opštinski odbor SDP Bijelo Polje sinoć je izabrano 60 članova, 30 delegata uz preostale koji ulaze po automatizmu, odnosno predsjednici mjesnih odbora, odbornici i lokalni funkcioneri. Najozbiljniji kandidat da u trećem mandatu ostane na mjestu predsjednika bjelopoljskog odbora je Tufik Bojadžić, inače potpredsjednik opštine Bijelo Polje.

Dan

Portal Analitika