Politika

ĐUKANOVIĆ: Ne treba zaboraviti probleme Budve

Predsjednik Vlade Milo Đukanović čestitao je predsjedniku Opštine Budva Srđi Popoviću, predsjedniku Skupštine opštine Boru Lazoviću, odbornicima i drugim učesnicima svečane sjednice i građanima 22. novembar - Dan opštine.
ĐUKANOVIĆ: Ne treba zaboraviti probleme Budve
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Đukanović je u čestitki naveo da su praznici prilika za vrednovanje uspjeha u prethodnom periodu, ali i za ozbiljnu analizu rada i sagledavanje mogućnosti za najbrži i najkvalitetniji put naprijed.

"Budva ima posebnu obavezu i odgovornost da tako uradi u aktuelnom trenutku, imajući u vidu njen značaj za Crnu Goru i doprinos njenom modernom razvoju. U danima slavlja svakako ne treba zaboraviti uspjehe i dostignuća, ali isto tako ni probleme sa kojima je Budva suočena", istakao je predsjednik Vlade.

On vjeruje da rukovodstvo lokalne zajednice, koje je, kako kaže, u delikatnom trenutku preuzelo dužnost, ima kapacitete da na pravi način sagleda stanje u opštini i sposobnost da trasira pravce budućeg djelovanja, uz maksimalnu posvećenost vladavini prava, "što je jedan od ključnih prioriteta Vladine politike, na putu ostvarenja strateških državnih ciljeva – članstva u NATO i EU".

"Očekujemo da će odluka o skorom pozivu za članstvo u Alijansi, nakon do sada najpozitivnijeg Izvještaja EK o napretku, značiti pravi podsticaj u tom pravcu“, navedeno je u čestitki premijera Đukanovića.

Foto: blic.rs

Portal Analitika