Fudbal

Završena istraga: Sankcije za Platinija i Blatera!

Etička komisija Međunarodnog fudbalskog saveza (FIFA) saopštila je danas da je završena istraga protiv predsjednika Sepa Blatera i prvog čovj eka UEFA Mišela Platinija i predložila sankcije za njih dvojicu, prenosi Rojters.
Završena istraga: Sankcije za Platinija i Blatera!
Portal AnalitikaIzvor

FIFA je prije dvije neđelje suspendovala Blatera i Platinija na 90 dana zbog toga što je ta organizacija 2011. godine uplatila Platiniju dva miliona švajcarskih franaka, za savjetodavnu ulogu, u periodu od 1999. do 2002. godine. I Blater i Platini, koji želi da naslijedi prvog čovjeka FIFA na predstojećim izborima, tokom istrage izjasnili su se da nisu krivi.

"Istražno tijelo nezavisne Etičke komisije podnijelo je konačan izvještaj u kojem traži kazne za Blatera i Platinija. Iz razloga vezanih za prava privatnosti i presumpciju nevinosti, nećemo objavljivati detalje izvještaja", navodi FIFA.

Platini se na suspenziju žalio, ali je njegov zahtjev odbijen, pa je Francuz podnio žalbu Međunarodnom sportskom sudu (CAS) u Lozani. Blater se na čelu FIFA nalazi od 1998. godine, dok je Platini prvi čovjek UEFA od 2007. godine.

Izbori za novog predsjednika FIFA zakazani su za 26. februar 2016. godine. (Mozzartport.com)

Portal Analitika