Društvo

Bojić: Katnić direktno vrši pritisak na sud

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić pokazao je visok stepen neprofesionalizma, opsjednut svojom veličinom i umišljenom istorijskom ulogom uz zabrinjavajuće lične naboje govoreći o meni u preksinoćnjoj emisiji na TV Vijesti ,,Načisto“, kazao je advokat Vladan Bojić u izjavi Pobjedi.
Bojić: Katnić direktno vrši pritisak na sud
Portal AnalitikaIzvor

Katnić je odgovarajući na pitanja novinara o krivičnoj prijavi koja je podnijeta protiv advokata Bojića zbog povrede tajnosti postupka u predmetima ,,TQ Plaza“ i ,,Jaz“ naveo da je Specijalno tužilaštvo primjenjivalo mjere tajnog nadzora prema određenim okrivljenima.

Pojasnio je da su okrivljeni vodili razgovore sa drugim osobama, koji su prenosili određene poruke. Mjere tajnog nadzora proširene su i na te osobe.

- Advokat Bojić je vodio razgovor sa tim osobama, i po nalaženju Specijalnog državnog tužilaštva - odao službenu tajnu. Ovdje su značajnije bile druge poruke, imajući u vidu težinu tih poruka i njihov značaj. Bilo je izjava koje su ukazivale da se dovodi u pitanje i bezbjednost određenih advokata. Određene osobe su predlagale da ,,jedna glava mora da leti“, da ,,jedna osoba zakucava ekser u sanduk“. Morao sam da preduzmem radnje da eliminišem ovu opasnost - kazao je Katnić u emisiji ,,Načisto“.

Katnić je dodao i da je bila pokrenuta kampanja da se u predmetu ,,Košljun“ presuda ukine - ne žalbenim i pravnim sredstvima - već “insceniranjem i pravljenjem dokaza da je određeni sudija počinio krivično djelo”. Katnić nije rekao o kom sudiji je riječ. Presudu u ovom procesu je donijela sutkinja Valentina Pavličić.

Bojić smatra da je Katnić “posvećujući jednom advokatu toliko svog dragocjenog vremena pokušao da ugrozi njegov integritet, izvlačeći iz konteksta kristalno jasne ,,metafore“ - ,,potpuno ciljno je namjerio da ih postavi u kontekst nerazumnih, nerazumljivih i svakom mislećem nepojmljivih prijetnji“.

Advokat Bojić pojašnjava da se citat “on mu je zakucao ekser u sanduk“ odnosi na iskaz koji je Vido Rađenović dao istražiteljima.

Bojić je naveo da je objašnjavao Jeleni – supruzi Lazara Rađenovića da je Vido, formalno-pravno optuženi, a u suštini svjedok saradnik, koji je pravno ,,uništio“ Lazara.

Drugi citat ,,nekom mora letjeti glava“ je, kako Bojić kaže, ,,metaforična prijetnja“.

(opširnije u Pobjedi)

Portal Analitika