Fudbal

Bundesliga: Hamburg razbio Borusiju

Fudbaleri Hamburgera ubjedljivo su savladali Borusiju Dortmund rezultatom 3:1, u prvom meču 13. kola njemačke Bundeslige.
Bundesliga: Hamburg razbio Borusiju
Portal AnalitikaIzvor

Hamburg je na svom stadionu odigrao savršenu utakmicu, iskoristio svoje prilike i potpuno zasluženo došao do trijumfa. S druge strane, Borusija je napravila novi kiks i ukoliko Bajern u neđelju pobjedi u Gelzenkirhenu, imaće osam bodova više od najvećeg rivala.

Na ’Volkspark’ stadionu domaći su do prednosti stigli već u 19. minutu, kada je Pjer-Mišel Lasoga bio siguran sa 11 metara. Prethodno je golman gostiju Burki oborio Josipa Iličića, a njemački internacionalac postigao šesti gol u prvenstvu. 

Iako se očekivalo da će od tog trenutka Borusija da se trgne, domaći su bili ti koji su stigli do pogotka, i to u najboljem trenutku. Igrao se 44. minut kada je Luis Holtbi dobio odličnu loptu od Milera, pobjegao odbrani i rutinski pogodio suprotni ugao. 

Dortmund nije uspio da se oporavi od šoka iz prvog poluvremena, a košmarno veče zaokružio je kapiten Mats Humels u 55. minutu. Defanzivac Borusije je nespretno intervenisao poslije kornera i glavom poslao loptu u sopstvenu mrežu. 

Jedino što je do kraja meča gostujuća ekipa uspjela da uradi jeste da postigne počasni pogodak u 86. minutu preko Pjer-Emenika Obamejanga, koji je nastavio golgetersku seriju. Preokret nije bio moguć i HSV se popeo na sedmu poziciju sa 18 bodova. 

Petak:

Hamburger SV – Borusija Dortmund 3:1

(Lasoga 19p, Holtbi 44, Humels 55 ag – Obamejang 86)

Subota:
15.30 Borusija Menhengladbah – Hanover
15.30 Volfsburg – Verder Bremen
15.30 Štutgart – Augzburg
15.30 Ajntraht Frankfurt – Bajer Leverkuzen
15.30 Keln – Majnc
18.30 Šalke – Bajern Minhen
Neđelja:
15.30 Herta – Hofenhajm
17.30 Ingolštad – Darmštad 

Portal Analitika