Politika

Ivan Gazivoda koordinator Socijaldemokrata Prijestonice

Na večeras održanom Inicijativnom sastanku Socijaldemokrata Prijestonice Cetinje, za koordinatora je jednoglasnom podrškom izabran Ivan Gazivoda, kao i Inicijativni odbor koji broji 19 članova, saopšteno je iz te partije.
Ivan Gazivoda koordinator Socijaldemokrata Prijestonice
Portal AnalitikaIzvor

U sastav Inicijativnog odbora imenovani su i: Milorad Mrđenović, Filip Moštrokov, Olivera Martinović, Nikola Borozan, Saša Tomanović, Vladan Vujović, Bratislav Stamenković, Andrija Ivanović, Marko Borozan, Snežana Popović, Sabina Kazamanović, Željko Janković, Nikola Šoć, Ivan Kaluđerović, Jasna Mrđenović, Saša Todorovski, Luka Pejović i Ana Vujović.

Kako se navodi u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika, sastanku su prisustvovali funkcioneri Socijaldemokrata Crne Gore: Ivan Brajović, Vujica Lazović i Damir Šehović, pa je ovo bila odlična prilika za razmjenu mišljenja o budućem radu Socijaldemokrata kako na lokalnom tako i na državnom nivou, kao i o aktivnostima koje SD Cetinje planira da realizuje u narednom periodu, sa akcentom na rješavanje najvažnijih pitanja u cilju ekonomskog prosperiteta Prijestonice.

2011sd2Izražavajući zadovoljstvo što je SD formalno uspostavio strukturu u ovom gradu, Ivan Brajović je naveo da ta partija pripada modernoj, a ne radikalnoj i populističkoj ljevici.

- SD je partija koja ima jasnu politiku, jasnu viziju i ciljeve, kao i ljude koji su spremni da preuzmu inicijativu i odgovornost za konkretne projekte i kreiraju društvo u kakvom žele da žive, a ne da sjede zavaljeni u udobne fotelje i naglabaju i filozofiraju o nebeskim temama, da se udvaraju dijelu populističke javnosti, te da se, zarad lične promocije i naslovne stranice u sjutrašnjim štampanim medijima igraju sa našim nacionalnim interesima, kojima su nekad bili posvećeni - rekao je on.

Najavio je da će "doći do kristalizacije političke scene, kad će u problemu biti one stranke kojima je antidržavnost bila i ostala moto bitisanja".

- Debelo će se zamisliti oni koji su sjedjeli na dvije stolice, podržavajući državnost, a istovremeno koketirali sa antidržavnim partijama zarad partijskog, a posebno ličnog interesa i umišljenosti o sopstvenoj vrijednosti - precizirao je predsjednik SD Crne Gore.

2011sdSve će to, dodaje Brajović, pozitivno uticati da Crna Gora krene u ostvarenje trećeg velikog cilja, koji zovemo partnerstvo za agresivan ekonomsli razvoj. Socijaldemokrate imaju najveću obavezu da taj cilj sprovedu u djelo, jer ćemo tek onda kad budemo imali jaku ekonomiju, u kojoj svaki građanin može da živi pristojno od svog rada, da stiče kvalitetno obrazovanje i ima kvalitetnu zdravstvenu zaštitu, znati da živimo u onakvoj državi za kakvu smo se izborili 2006. godine.

- To se ne može desiti bez Socijaldemokrata Cetinja, kojima pripada da nas predvode u ostvarenju ovog našeg novog velikog cilja, jednako onako kako su nas predvodili 90-tih godina i predstavljali rijetku svijetlu tačku u tadašnjoj prilično mračnoj Crnoj Gori, koje se nerado sjećamo - zaključio je Brajović.

Portal Analitika