Politika

STANIĆ: Ruski parlament svojom odlukom zadire u suverena prava Crne Gore

Cijeneći tradiocionalno dobre i prijateljske međudržavne odnose Crne Gore i Rusije, smatramo neprihvatljivim današnju odluku ruskog parlamenta kojom se zadire u suverena prava crnogorske države da sama, na osnovu Ustava, određuje u koje će političke asocijacije stupati kao ravnopravni partner, ocijenio je Portparol SDP Mirko Stanić.
STANIĆ: Ruski parlament svojom odlukom zadire u suverena prava Crne Gore
Portal AnalitikaIzvor

Kako se navodi u njegovom reagovanju na odluka današnju odluku Državne dume Ruske Federacije, Crna Gora je nakon obnove državne nezavisnosti "kao primarni spoljnopolitički cilj istakla učlanjenje u EU i NATO i na tom putu je u proteklih desetak godina urađen ogromni posao koji će rezultirati skorom pozivnicom za punopravno članstvo u NATO i intezivnim pregovorima o članstvu u EU".

- Opredjeljene Crne Gore da postane ravnopravan član kluba najrazvijenih država svijeta nije dovedeno u pitanje ni na jednim od izbora koji su se održali u proteklom periodu i političke strukture koje se zalažu za učlanjenje u NATO su poslije svakih izbora dobijale veću podršku. Rezolucija Skupštine Crne Gore o podršci integraiciji Crne Gore u NATO, za koju u septembru glasalo dvije trećine crnogorskih poslanika, snažan je pokazatelj želje izabranih predstavnika građana da naša zemlja početkom decembra dobije pozivnicu za učlanjenje u politički savez za koji se opredijelila. Crna Gora ostaje privržena saradnji sa svim prijateljskim državama, posebno sa onima za koje nas vežu dugotrajni prijateljski odnosi, ali neće dozvoliti da iko - pa ni Rusija - sebi određuje pravo da u naše ime odlučuje o našim spoljnopolitičkim odlukama - zakjučuje Stanić.

Portal Analitika