Zabava

Gledaoci neće moći da prate Farmu po cio dan

Radio difuzna agencija (RDA) Srbije nije usvojila zahtjev za zabranu emitovanja rijalitija Farma koje mu je podnijelo Osnovno tužulaštvo u Mladenovcu, ali je najavilo obavezujuće uputstvo prema kome će rijalitiji, najvjerovatnije već od iduće sedmice, moći da se emituju samo poslije 23 sata.
Gledaoci neće moći da prate Farmu po cio dan
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

- Nismo usvojili zahtjev tužioca, jer se pozvao na stari zakon koji više ne važi, ali smo danas izdali preporuku emiterima da rijalitije emituju poslije 23 časa - rekao je Tanjugu član RDA Goran Karadžić.

Prema njegovim riječima, RDA će sjutra podnijeti Ministarstvu kulture i informisanja, radi saglasnosti, tekst obavezujućeg Uputstva prema kome emiteri neće moći da puštaju rijaliti programe prije 23 časa.

Karadžić očekuje da bi Uputstvo moglo da krene u primjenu već sredinom iduće sedmice.

- Na taj način spasićemo ranjivu grupu, a to su djeca i maloljetnici jer će ti programi nositi oznaku 18, odnosno biće preporučemo da ih gledaju samo punoljetni -  rekao je Karadžić.

On je ukazao da je takva odluka donijeta jer emiteri do sada nisu na pravi način odgovarali na opomene i preporuke RDA da svoje rijalitije prilagode uzrastu od 12 godina.

Javni tužilac Osnovnog tužilaštva u Mladenovcu podnio je RDA zahtjev za zabranu emitovanja Farme, jer se taj rijaliti snima na području mladenovačkog tužilaštva, a u toku rijalitija bilo je više incidenata.

Mediji su preniijeli da je protiv jednog od učesnika Farme, Kristijana Golubovića, podnijeta krivična prijava zbog nasilničkog ponašanja u toku realizacije tog programa.

Izvor i foto: blic.rs

Portal Analitika