Abiznis

Za bivše radnike “Košute” nadležan Privredni sud

Odbor bivših radnika IMO Košuta obratio se Ministarstvu rada i socijalnog staranja 6. maja 2015. godine za rješavanje pitanja neizmirenih potraživanja bivših zaposlenih iz stečajne mase, prodaji imovine ovog preduzeća, kao i o isplati naknade u visini od 500 eura po godini staža za bivše zaposlene.
Za bivše radnike “Košute” nadležan Privredni sud
Portal AnalitikaIzvor

“Kako prisutni problemi koji su iznijeti u obraćanju bivših radnika nijesu u nadležnosti Ministarstva rada i socijalnog staranja, ministarstvo se dana 20.05.2015.godine i 21.07.2015. godine, obratilo nadležnim institucijama i to: Privrednom sudu, Ministarstvu ekonomije i Prijestonici Cetinje, sa zahtjevom za dostavljanjem informacije o statusu i dešavanjima vezanim za IMO ‘’Košuta’’ Cetinje”, saopšteno je Portalu Analitika iz tog vladinog resora.

U vezi sa navedenim dopisima, informaciju je dana 23.07.2015.godine, dostavilo Ministarstvo ekonomije koje je navelo da navedeni problemi nijesu u ingerenciji Ministarstva ekonomije nego stečajnog upravnika i Privrednog suda, dok od ostalih nadležnih institucija nijesu dostavljene informacije.

Ministarstvo rada i socijalnog staranja je u komunikaciji sa predsjednikom  Privrednog suda obaviješteno da će predstavnici Odbora bivših radnika IMO ‘’Košute’’ Cetinje, biti primljeni u kancelariji predsjednika suda dana 3. decembra 2015.godine.

 

Portal Analitika