Fudbal

VUKČEVIĆ: Izvinite! Imao sam sve, ali...

Kada je ga je Vladimir Vermezović početkom 2004. godine, s nepunih 18 godina, uveo u igru na blatnjavom terenu u Čačku, svi koji su gledali taj meč konstatovali su kako su crno-bijeli dobili novu zvijezdu!
VUKČEVIĆ: Izvinite! Imao sam sve, ali...
Portal AnalitikaIzvor

Preokrenuo je taj meč, i usput demonstrirao moć: čvrst u duelu, siguran s loptom, topovski udarac... Simon Vukčević je imao sve! I prerano je to shvatio... Bio je neuktrotiv za rivale, ali mnogo češće za svoje trenere. 

Prodat je ruskom Saturnu 2006. za četiri miliona eura, mnogo manje nego što je prognozirano, a šansu da preokrene karijeru dobijao je u velikim ligama i klubovima Sportingu iz Lisabona (2007-2011) i Blekburnu (2011-2013). Nije uspio, pa je preko Karpata, Vojvodine, Levadijakosa stigao do kiparskog Neona iz Paralimnija đe danas igra u 29. godini.

Kako igrač s takvim predispozicijama nije uspio da napravi bolju karijeru, mnogi se često zapitaju, pa i Portugalci, koji ga nijesu zaboravili...

„Bio sam klinac, i mislio sam da mogu sve. Da sam važniji od trenera, predsjednika... Nijesam prihvatao ničiju pomoć. Tek kasnije sam shvatio kakve sam greške pravio, i jedino što mogu je da se izvinim svima.  Moje ponašanje nije bilo u redu. Šteta. Imao sam sve, odlične predispozicije, a nisam vratio skoro ništa“, istakao je, između ostalog, Vukčević u intervjuu za portugalski sajt Zerozero.

Ove njegove riječi svakako mogu da posluže za nauk mnogim mladim igračima s ovih prostora koji se sada nalaze u situaciji u kojoj je crnogorski reprezentativac bio kao tinejdžer. Iako su na meti mnogih klubova, i očekuju ih svakako milionski transferi, ali su tek na početku svog fudbalskog puta.

(mozzartsport)

Portal Analitika