Politika

ĐUKANOVIĆ: Doveli smo Crnu Goru do NATO-a, ostaje da dostižemo evropski standard

Lider DPS-a, Milo Đukanović, kazao je da njegova partija pretenduje da osvoji vlast i na narednim parlamentarnim izborima, ističući kako je cilj dostizanje evropskog kvaliteta života.
ĐUKANOVIĆ: Doveli smo Crnu Goru do NATO-a, ostaje da dostižemo evropski standard
Portal AnalitikaIzvor

On je, na sjednici Savjeta za praćenje realizacije izbornog programa DPS-a, ocijenio je da je Crna Gora zahvaljujući svojoj stabilnosti obezbijedila ekonomski rast. Istakao je da je Crna Gora izgradila imunitet da se odbrani od nasrtaja na te tekovine.

"I danas imamo stabilnu Crnu Goru, koja će prema očekivanjima za 10-ak dana dobiti pozivnicu za NATO. I šta ostaje? Ostaje da dostižemo evropski životni standard", rekao je Đukanović.

Podsjećajući da je naredna godina izborna, on je rekao da DPS pretenduje da osvoji vlast i na narednim parlamentarnim izborima. Zbog toga je, kako kaže, današnja tema i uvod u izborni proces i pitanje šta ponuditi građanima, prenosi portal RTCG.

Đukanović je kazao da je aktuelna vlada u ovom mandatu Crnu Goru dovela pred vrata NATO-a, i dodaje da očekuje pozivnicu početkom decembra.

Pored toga, navodi on, Crna Gora ostvaruje uspjehe i na putu ka Evropskoj uniji.

"Finansijski sistem zemlje je danas zdraviji. Deficit je veći, ali smo gotovo postigli budžetsku ravnotežu", kazao je on, uz ocjenu da su stope rasta ekonomije najviše posljedica investicija.

On navodi da je u mandatu Vlade počela realizacija kapitalnog projekta auto-puta, kao i postavljanje podvodnog kabla. Došlo je, kako kaže, i do oporavka tržišta rada pa je stopa nezaposlenosti od oko 17, 7 jedna od najnižih u regioni.

Lider DPS-a je istakao da Crna Gora ima rast od 29.000 radnih mjesta, uz napomenu da se Vlada kontinuirano bavi unapređenjem poslovnog ambijenta i strukturnim reformama. 

"I dalje imamo skroman globalni rast ekonomije, a prognoze su kontinuirano izložene neizvjesnostima", kazao je Đukanović.

Portal Analitika