Košarka

''Crvene'' sjutra sa V. Britanijom, ŠKEROVIĆ: Uz navijače do pobjede

Košarkašice Crne Gore kreću u pohod na četvrti šampionat Evrope. U novembarskom terminu kvalifikacija ‘’crvene’’ čekaju dueli sa Velikom Britanijom i Albanijom, a ostrvsku selekciju dočekaćemo sjutra u Podgorici. Selektor Momir Milatović ističe da su domaći teren i činjenica da su đevojke došle spremne iz svojih klubova prednost našeg tima.
''Crvene'' sjutra sa V. Britanijom, ŠKEROVIĆ: Uz navijače do pobjede
Portal AnalitikaIzvor

‘’Iako su nas svi proglasili favoritima u grupi, ja prvi put ne gledam tako. Velika Britanija I Italija su ekipe koje zaslužuju pažnju. Velika britanija godinama dobro radi, imali su velike ambije na prethodnom EP, ali su bili u teškoj grupi. Sa druge strane Italija je bila na korak od druge faze šampionata u Mađarskoj i Rumuniji. Ne bježimo od cilja a to je osvajanje prvog mjesta u grupi. Novi trener Španac je preuzeo selekciju Velike Britanije, on će sigurno promijeniti stil igre. Svaka promjena trenera donosi neku svježinu. Mi se dobro pripremamo iako je kratko vrijeme priprema. Bićemo hendikepirani jer nam neće nastupiti tri šutera, Jovanović, Matović i Pašić. Ne preostaje nam ništa drugo nego sa ovim snagama da se dobro iskomponujemo, da napdnemo Britaniju id a upišemo pobjedu’’, kazao je Milatović.

kosarkasicecg0511

Jelena Škerović i saigračice u kvalifikacijama će pokušati da izbore učešće na četvrtom šampionatu Evrope, nakon šestog mjesta na debitantskom nastupu u Poljskoj, devete pozicije u Francuskoj 2013. i sedmog mjesta na ovogodišnjem prvenstvu čiji su domaćini bili Mađarska i Rumunija.

‘’Ovo je pohod na četvrto Evropsko prvenstvo, neće biti lako upravo zbog toga što je promijenjen sistem takmičenja, a i naša grupa nije laka. Britanija nije nimalo naivna kao protivnik. Ali, ja ne sumnjam u naš kvalitet i našu borbenost i da ćemo dati sve od sebe kako bi tu borbenost pretvorili u pobjedu. Kao i uvijek daćemo sve od sebe na terenu i nadam se najboljem’’, kazala je kapiten Crne Gore Jelena Škerović.

kosarkasicecg1606-1

U kvalifikacijama će učestovati 33 reprezentacije koje će biti podijeljene u šest grupa sa po četiri i tri grupe sa po tri tima. Plasman na završni turnir izboriće pobjednici kvalifikacionih grupa, kao i najboljih šest drugoplasiranih timova iz devet kvalifikacionih grupa. Češka je kao domaćin izborila plasman na smotru 16 najboljih selekcija Starog kontinenta.

‘’Ako pružimo maksimum i ispoštujemo sve dogovore iz svlačionice mislim da pobjeda ne dolazi u pitanje. Borićemo se kao I uvijek i vjerujem da ćemo pobijediti. Naravno, pozivamo sve navijače I ljubitelje košarke da dođu I da nas podrže'', poručila je Jelena Vučetić.

Duel Crna Gora – Velika Britanija na programu je u subotu u 20 sati i 15 minuta, a ulaz u Sportski centar ''Morača'' biće besplatan.

Portal Analitika