Politika

Šćekić: Nije dovoljna vizija, potrebno je mnogo rada

Rukovodstvo Opštine Berane predstavilo je u prvi opštinski bilten–500 zdravih dana u kojem je objedinjeno sve ono što je lokalna samouprava inicirala i realizovala u prethodnih godinu i po.
Šćekić: Nije dovoljna vizija, potrebno je mnogo rada
Portal AnalitikaIzvor

Tim povodom, na prezentaciji biltena, govorio je predsjednik opštine Berane Dragoslav Šćekić, kao i direktori preduzeća i ustanova čiji je osnivač Opština.

"Kako bi rekli „vrijeme teče lagano, ali prolazi brzo“. Nije potrebno mnogo snage da se neki posao obavi, ali je potrebno mnogo snage da se odluči šta treba raditi. Sa ovom odlukom prilikom stupanja na dužnost svi smo se suočili, jer problemi nijesu trpjeli dalje odlaganje. Ono što nam je svima bilo najteže je da najteže treba uraditi odmah. Zatečeno stanje nije ulivalo baš mnogo optimizma ni za bogatije sredine od naše, ali obaveze kojih smo se prihvatili zahtijevale su rješavanje u najkraćim rokovima. Grad je bio zatrpan smećem i na ivici epidemije, neizgrađeni komunalni objekti koji su mnogo prije trebali da su već u funkciji,ogromni dugovi, nesporni i sporni i tako dalje", naveo je Šćekić.

On smatra da nije dovoljna vizija, potrebno je mnogo rada.

"I radilo se, ali uvijek može i više i bolje. Lokalna samouprava ima svoju autonomnost, ali ona je dio šire zajednice i mnogo toga ne zavisi samo od nas. Naši partneri moraju biti najprije građani, preduzetnici, civilni sektor kako bi zadovoljavali potrebe od neposrednog interesa za lokalno stanovništvo. Dešavalo se da često nijesmo imali saradnju u punom smislu te riječi, da ne kažem neku drugu riječ, ali nadam se da su to neka vremena koja su ostala za nama", zaključio je Šćekić.

Info bilten Opštine Berane – 500 zdravih dana možete preuzeti na sajtu Opštine.

CdM

Portal Analitika