Fudbal

SAVIĆEVIĆ: Selektora ćemo imenovati sredinom decembra

Selektora ćemo imenovati sredinom decembra. Sigurno da neće biti sa stranog govornog područja - rekao je sinoć, gostujući u emisiji ,, Kriza ili realnost crnogorskog fudbala” na RTCG, predsjednik FSCG Dejan Savićević.
SAVIĆEVIĆ: Selektora ćemo imenovati sredinom decembra
Portal AnalitikaIzvor

Prvi čovjek crnogorske kuće fudbala se osvrnuo i na to zašto Branko Brnović nije ranije smijenjen, ali i kako je doveden na klupu ,,hrabrih sokola”.

,,Ove kvalifikacije su bili neuspješne, ali smo ostali bez dosta igrača, poput Pavićevića, Jovanovića, Boškovića, Drinčića, Delibašića, Simona Vukčevića, Drinčić je napustio reprezentaciju pred prvi meč. Nijednu utakmicu zbog povreda nijesmo odigrali kompletni. Najveći problem je meč u Lihtenštajnu. Da li je Brnović kriv što smo promašili sedam šansi? I neki igrači su tražili da odmaraju za Austriju. Brnović nije smijenjen jer je bilo samo mjesec do utakmice sa Švedskom. Nijesmo mogli iz rukava da nekog postavimo. Došao je na mjesto selektora jer je bio dobar igrač, prvak svijeta, osvajao titule sa Partizanom, imao dobre trenere, bio pomoćnik Filipoviću i Kranjčaru”, rekao je Savićević.

Savićević je rekao da je Brnović nakon meča sa Austrijom bio blizu otkaza, ali da je zbog blizine meča sa Švedskom ostao na klupi.

,,Da smo u tom momentu imali nekog ko je bolji, dobio bi prednost. Nijesam želio da preuzmem rizik da sastavljam reprezentaciju za utakmicu sa Švedskom, iako je bio na korak do smjene. Ima dosta vremena do sljedeće utakmice u martu”, kazao je Savićević.

Osvrćući se na smjenu Zlatka Kranjčara, Savićević je ponovio razloge njegove smjene:

,,Počeli su u to vrijeme menadžeri da sastavljaju reprezentaciju. Prevaren sam od ljudi od kojih sam se informisao kada sam ga doveo. Kada smo izgubili od Velsa, donesena je odluka da bude smijenjen”. kazao je između ostalog Savićević.

Portal Analitika