Društvo

Italija povukla potjernicu za Duškom Šarićem

Italijanski nadležni organi povukli su potjernicu za Duškom Šarićem, mlađim bratom Darka Šarića, raspisanu još prije pet godina zbog sumnje da je organizovao kriminalnu grupu i švercovao drogu, kazao je za TV Vijesti Šarićev advokat Borivoje Đukanović.
Italija povukla potjernicu za Duškom Šarićem
Portal AnalitikaIzvor

“Ono što mogu potvrditi u ovom trenutku je nesporna činjenica da su italijanske pravosudne vlasti stavile van snage potjernicu raspisanu protiv Duška Šarića još 2010,” kazao je Đukanović za TV Vijesti.

Odluka o povlačenju potjernice uslijedila je nakon što su italijanske sudije uvažile pravosnažnu presudu kojom je Duško Šarić još u martu 2013. pravosnažno oslobođen optužbe za trgovinu drogom.

Na osnovu predmeta iz Italije, koji su tamošnje vlasti ustupile Crnoj Gori, protiv mlađeg Šarića crnogorsko Specijalno tužilaštvo otvorilo je istragu u novembru 2010. godine zbog trgovine drogom.

Nekoliko mjeseci kasnije proširilo je istragu i zbog pranja novca kada je u maju 2011. postupak istvoremeno pokrenut i protiv njihovog bliskog prijatelja Jovice Lončara, izvršnog direktora preduzeća “Mat kompani”.

Slučaj javnosti poznat kao „Šarić” i dalje traje pred crnogorskim pravosuđem.

Nakon tri sudska postupka i tri ukidanja osuđujućih presuda, predmet protiv Šarića i Lončara došao je u ruke sudija Apelacionog suda.

Sudije ovog suda omogućile su dodatna vještačenja finansijske struke kako bi se utvrdilo porijeklo skoro 20 miliona eura. Za ovaj novac Tužilaštvo i pored oslobađajućih presuda i dalje tvrdi da je stečen prodajom droge.

Izvor: TV Vijesti/vijesti.me

Foto: pvportal.me

Portal Analitika