Svijet

Vođa racije: Terorista prvo pogođen snajperom, a potom raznijet bombom

Policijski službenik koji je vodio raciju u kojoj je ubijen organizator napada u Parizu rekao je da je terorista pogođen snajperom, a potom raznijet bombom.
Vođa racije: Terorista prvo pogođen snajperom, a potom raznijet bombom
Portal AnalitikaIzvor

Žan Mišel Foverg je potvrdio prethodne spekulacije da se poslije razmjene vatre koja je trajala desetak minuta čula snažna eksplozija.

“Prozori stana su popucali, čak je i jedan noseći zid popustio. Vidjeli smo ljudsko tijelo i žensku glavu kako prolijeće kroz prozor i pada na drugu stranu. Prethodno je Abdulhamid Abaud pogođen snajperom, ali se pucnjava nastavila. Postoje dvije teorije, ili je pucao boreći se za život ili je postojala treća osoba unutar stana“, rekao je Foverg.

On je potvrdio da je policija razgovarala sa ženom koja je detonirala eksploziv.

“Policajci su je pitali gdje je njen momak, na šta je odgovorila da joj “on“ nije momak i aktivirala bombu“, kazao je Foverg.

Prema njegovim riječima, teroristička ćelija koja je razbijena bila je veoma profesionalna i veoma motivisana, a potvrdio je da je policija tom prilikom ispalila najmanje 5.000 metaka, a bačeno je i nekoliko granata.

On je opisao kako su ranjeni policajci, kao i kako je stradao policijski pas.

“Vidjeli smo da smo pod teškom paljbom, da su profesionalci protiv nas. Pucali su u rafalima, ali i pojedinačno. Nisu prestajali, a prva faza akcije trajala je najmanje pola sata. Granate su padale ispred naših nogu. Mnogi policajci su ranjeni, ali smo odgovorili i njihova pucnjava se smanjila. Poslali smo psa da istraži stan, ali su ga oni ubili. Vjerovatno je taj pas spasio živote policajaca“, istakao je Foverg.

Policajac je istakao i da je identifikacija tjela Abdulhamida Abauda toliko trajala jer je njegovo tijelo bilo potpuno raznijeto, kao i da je DNK analizom dijelova kože i tjelesnih tečnosti utvrđeno da se radi o osobi osumnjičenoj za organizaciju terorističkih napada u Parizu.

Izvor: b92.net

Portal Analitika