NATO

KRIVOKAPIĆ: Dijalog u parlamentu put je za prevazilaženje krize

Dijalog u parlamentu put je ka prevazilaženju trenutne situacije, ocijenjeno je u razgovoru predsjednika Skupštine Ranka Krivokapića i koizvjestioce Parlamentarne Skupštine Savjeta Evrope (PSSE) za Crnu Goru Terija Lejdena i Jonut-Mariana Stroea.
KRIVOKAPIĆ: Dijalog u parlamentu put je za prevazilaženje krize
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Krivokapić je, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, u razgovoru sa Lejdenom i Stroeom ukazao na aktuelnu političku situaciju u Crnoj Gori.

- Na sastanku je ocijenjeno, kao što je predsjednik Krivokapić u više navrata naglašavao, da je dijalog u parlamentu put ka prevazilaženju trenutne situacije - kaže se u saopštenju.

Navodi se da su koizvjestioci pozdravili napredak koji je Crna Gora postigla, posebno po pitanju unaprijeđenja zakonodavne i nadzorne uloge Skupštine Crne Gore.

Na sastanku je akcenat je stavljen i na elektronsku evidenciju glasača, koja će biti primijenjena na narednim parlamentarnim izborima, a ocijenjena je kao dalji korak ka demokratizaciji izbornog procesa u službi slobodnih i fer izbora.

Sagovornici su ocijenili da je posao koji čeka Crnu Goru veoma zahtjevan i da ima još mnogo obaveza koje se moraju ispuniti, a sve u cilju progresa Crne Gore na evropskom putu.

Krivokapić je zaključio da je jedini put koji Crna Gora treba da prati - put vladavine prava.

Portal Analitika