Kultura

Jedanaest filmova na repertoaru Cadmus Cineplexa

Na repertoaru Cadmus Cineplex bioskopa u Budvi od 19. do 25. novembra je jedanaest filmskih naslova: "Igre gladi - Sjaj slobode: 2. dio", "Kokosaurus mali dinosaurus", "Žrtvovanje piona", "Igra u tami", "Legenda", "Mojih pet minuta", "Spektra", "Hotel Transilvanija 2", "Snupi i Čarli Braun - film o Klinjama", "Crna misa" i "Zagorio".
Jedanaest filmova na repertoaru Cadmus Cineplexa
Portal AnalitikaIzvor
1911igregladi

Igre gladi - Sjaj slobode: 2. dio

Sala 1 / radnim danima i vikendom: 15:00, 19:40, 22:30

Uloge: Dženifer Lorens, Džoš Hačerson, Lijam Hemsvort, Vudi Harelson

Režija: Frensis Lorens

("The Hunger games - Mockingjay: Part 2", 137 min, SAD, 2015, avantura, drama, naučna fantastika)

Izuzetna, Oskarom nagrađena Dženifer Lorens postala je Ptica Rugalica, koja se najzad riješila okova i slobodno raširila krila!

U velikom finalu epskog globalnog fenomena "Igre gladi", Katnis Everdin shvata kako je na kocki puno više od pukog preživljavanja - bori se za budućnost! Narod Panema je u opštem ratu, a Katnis se u finalnom sukobu suočava sa predsjednikom Snouom. Naime, sa najvjernijim prijateljima organizuje pokušaj ubistva predsjednika koji je postao sve više opsjednut željom da je uništi. Smrtonosne zamke, neprijatelji i teške moralne dileme za Katnis će biti mnogo veći izazov od bilo koje arene u kojoj se do sada našla tokom Igara gladi.

1911kokosaurusKokosaurus mali dinosaurus

Sala 2 / radnim danima: 16:00, 18:00; vikendom: 11:50, 16:00, 18:00

Uloge: Maks fon der Greben, Dastin Semelrog, Karolin Kebekus, Klaudija Mihelsen

Režija: Nina Vels, Hubert Vajland

("Der kleine Drache Kokosnuss", 88 min, Njemačka, 2014, animirani, porodični, sinhronizovano)

Omiljeni lik serije dječjih slikovnica, koje su prevedene na 24 jezika, stiže u bioskope sa svojom veselom družinom! Kokosaurus, mali zmaj koji bljuje vatru, nije položio ispit iz letjenja pa ne smije da ide na izlet koji organizuje njegov razred. Kao da to nije dovoljno nezgodno, još ga i zadužuju da čuva svježe zasađenu vatrenu travu (pomoću koje zmajevi imaju svoju jedinstvenu moć), dok se oni ne vrate. Iako će učiniti sve kako bi dokazao da je podjednako vrijedan kao i drugi, Kokos će uprskati stvar i ovog puta. A sve zbog svog velikog srca.

1911zrtvovanjepionaŽrtvovanje piona

Sala 4 / radnim danima: 20:40, 23:00; vikendom: 14:40, 20:40, 23:00

Uloge: Lijev Šrajber, Lili Rejb, Tobi Megir, Peter Sarsgard, Robin Vajgert, Mihael Štulbarg

Režija: Edvard Cvik

("Pawn Sacrifice", 116 min, SAD, 2014, biografski, drama)

Nazvana je "partijom vijeka" i privukla je više pažnje od bilo kog šahovskog takmičenja do tada i od tada. Svjetsko prvenstvo u šahu, održano u Rejkaviku 1972. godine, u kome su učestvovali Amerikanac Bobi Fišer i Rus - branilac titule - Boris Spaski, preraslo je u bojno polje Hladnog rata."Žrtvovanje piona" nam pokazuje šta se dešavalo iza scene i dopušta nam da zavirimo u psihu takmičara. Sovjetska škola šaha je dugo bila na vrhu i smatralo se da je Spaski nepobjediv. No, najmlađi šahovski prvak, Fišer, osvojio je sa dvadeset godina američko prvenstvo i postigao najbolji rezultat u istoriji. Živio je za šah, ali njegovu genijalnost zasijenila je ekscentrična ličnost i kontroverzni ispadi. Film prikazuje pogoršanje Fišerovog mentalnog stanja tokom ljeta 1972. godine, dok njegova paranoja i manija da održi koncentraciju prelaze granicu normale, toliko da zahtijeva da se sve kamere uklone, jer mu buka odvraća pažnju.

1911igratami

Igra u tami

Sala 3 / vikendom: 12:40

Uloge: Tamara Dragićević, Viktor Savić, Vuk Kostić, Borka Tomović, Vladica Milosavljević, Nenad Nenadović, Igor Damnjanović

Režija: Jug Radivojević

("Igra u tami", 98 min, Srbija, 2015, drama)

"Igra u tami" je društveno angažovan film, koji će otvoriti oči široj javnosti za probleme poput trgovine ljudima i prisilne prostitucije. To je ljubavna priča motivisana pripovjetkom "Aska i vuk" nobelovca Iva Andrića. Vuk (Viktor Savić), ogrezao u prljave poslove i trgovinu ženama, okrutan i nemilosrdan, uvlači Asku (Tamara Dragičević) u svoje kandže, zahvaljujući dobro razrađenoj mreži seks-trafikinga. Svojim plesom i ljepotom, Aska uspijeva da u Vuku probudi ljubav, čovječnost, ali i san o estradi i boljem životu. Vuk po prvi spoznaje ljubav, koja ga iz korjena mjenja. Film "Igra u tami" zasnovan je na istoimenoj predstavi autorske ekipe koja stoji i iza ovog filmskog projekta.

1911legendaLegenda

Sala 3 / radnim danima i vikendom: 15:10, 17:50, 20:30

Uloge: Tom Hardi, Emili Brauning, Dejvid Tevlis, Kristofer Ekleston

Režija: Brajan Helgeland

("Legend", 131 min, SAD, 2015, triler, kriminalistički)

Oskarovac Brajan Helgeland uradio je scenario i režiju kako bi svijetu predstavio istinitu priču o dvojici identičnih blizanaca, ozloglašenim londonskim gangsterima, ali koji su u svakom drugom pogledu potpuno različiti.

Film prati Ronalda i Redžinalda Kreja, dva engleska gangstera koji su terorisali stanovnike Londona pedesetih i šezdesetih godina prošlog vijeka, i tako postali legende. Nevjerovatnim glumačkom preobražajem, Tom Hardi portretiše oba brata i u tome majstorski uspijeva. "Legenda" je pravi, klasični gangsterski film sa stilom, koji će otkriti tajnu istorije zločina porodice Krej.

1911mojihMojih pet minuta

Sala 4 / radnim danima: 17:00, 18:50 i vikendom: 12:50, 17:00, 18:50

Uloge: Kristijan Klavije, Karol Buke, Valeri Bonetan, Rosu de Palma

Režija: Patris Lekont

("Une heure de tranquillité", 79 min, Francuska, 2014, komedija)

"Mojih 5 minuta" (Une heure de Trankuilite) je nova, ali potpuno tradicionalna francuska farsa reditelja Patris Lekonta i dramskog pisca Florijana Celera - uzbudljiva i prenatrpana klišeima. Suprug koji vara. Supruga koja vara. Predivan stan u Parizu. Radoznala čistačica. Nesposoban vodoinstalater. Dosadni komšija. Pokvaren lift. Porodična tajna. Ovakva adaptacija Celerove hit predstave ima par dobrih, duhovitih djelova, sa Kristijanom Klavijeom u glavnoj ulozi, koji se trudi da kanališe nezadovoljstvo čovjeka koji samo želi da bude sam i sluša svoju omiljenu džez ploču.

Magnet za bioskope, Kristijan Klavije, na komičan način tumači ulogu zubara Mišela Leprua, sebičnog ženskaroša, koji je upravo naišao na rijetku džez ploču koju godinama pokušava da nađe. Sve što želi je da se vrati kući, uključi svoj gramofon i uživa. Postoji samo jedan problem - a to su sve ostale stvari u njegovom životu, uključujući i ženu, ljubavnicu, kao i dosadnog sina i ekscentričnu kućnu pomoćnicu, koju glumi Rosi de Palma, poznata po ulogama u Almodovarovim filmovima. Ova urnebesna komedija dovoljna je da svakog strpljivog, iskrenog i velikodušnog čovjeka izvede iz takta. Kad bi samo naš dragi gospodin Lepru posjedovao jedan od ovih kvaliteta.

1911spektraSpektra

Sala 2 / radnim danima i vikendom: 20:00, 22:50

Uloge: Danijel Kreg, Kristof Valc, Lea Sejdiu, Monika Belući, Ralf Fajns

Režija: Sem Mendes

("Spectre", 147 min, SAD, Velika Britanija, 2015, akcija)

Tajanstvena poruka iz prošlosti poslaće tajnog agenta Bonda u misiju u Meksiko Siti, a potom i u Rim gdje će upoznati Lućiju Skjaru (Monika Belući), prelijepu i misterioznu udovicu poznatog kriminalca. Bond će se infiltrirati na tajni sastanak i otkriti postojanje opasne organizacije poznate pod imenom "Spektra". U međuvremenu, u Londonu, Maks Denbih (Endru Skot) - novi direktor sektora za nacionalnu bezbjednost - istražuje Bondove ranije zadatke i traži razloge zbog čega je MI6 kojeg vodi M (Ralf Fajnes) uopšte potreban. Bond tajno zatraži pomoć od Manipeni (Naomi Haris) i Kijua (Ben Višou) kako bi pronašao Madlen Šon (Lea Sejdu), ćerku njegovog neprijatelja Gospodina Vajta (Džasper Kristensen) koji ima trag za raskrinkavanje "Spektre". Kao ćerka ubice, Madelen shvata Bonda više od bilo koga drugog. Kako se Bond približava srcu "Spektre" saznaje za zastrašujuću povezanost između sa neprijateljom kojeg sve vrijeme pokušava da pronađe, a u filmu ga tumači dobitnik dvije nagrade Oskar, Kristof Valc.

1911transilvanijaHotel Transilvanija 2

Sala 1 / vikendom:  11:00

Uloge: Adam Sendler, Kevin Džejms, Stiv Bušemi

Režija: Gendi Tartakovski

("Hotel Transylvania 2", 89 min, SAD, 2015, animacija, komedija, sinhronizovano)

Omiljena Drakulina družina vraća se u potpuno novoj zanimljivoj humorističnoj avanturi u animiranom hitu "Hotel Transilvanija 2" koji nam dolazi direktno iz studija "Sony Pictures Animation". Za hotel Transilvaniju čini se da su stvari konačno krenule na bolje... Drakulin hotel koji je u početku kao svoje goste prihvatao isključivo čudovišta, sada je otvoren i za ljude. Ali ono što sada najviše muči našeg omiljenog Drakulu je njegova ozbiljna zabrinutost da njegov preslatki unuk (koji je zapravo pola-čovjek, a pola-vampir) ne pokazuje znake pravog vampira. Dok se Mavis nalazi u posjeti kod Džonijevih roditelja, gdje je očekuje pravi kulturni šok, Drakula moli za pomoć svoje prijatelje Franka, Muraja, Vajna i Grifina kako bi sa svojim unukom Denisom prošao kroz "vampirski trening". Međutim, niko od njih nije svjestan činjenice da Drakulin stari i vrlo, vrlo, vrlo, vrlo, vrlo staromodni otac Vlad dolazi u porodičnu posjetu hotelu. A kada Vlad sazna da njegov praunuk nije čiste vampirske krvi - i da je sada u hotelu Transilvanija čak i ljudima dozvoljen boravak - stvari će postati vrlo... šišmikolike!

1911snupiSnupi i Čarli Braun - film o Klinjama

Sala 1 / radnim danima: 17:40 i vikendom: 13:00, 17:40

Režija: Stiv Martino

("Snoopy and Charlie Brown: The Peanuts Movie", 93 min, SAD, 2015, animirani, dječiji, sinhronizovani)

Kultni američki autor Čarls Šulc (Charles M. Schulz) poklonio je svijetu avanture Čarlija Brauna i njegovog najboljeg prijatelja, psa Snupija. Posljednji put Čarli Braun i družina na velikom platnu pojavili su se 1980. godine u filmu "Bon Voyage, Charlie Brown (And Don’t Come Back!)" čiji je producent bio sin Čarlsa Šulca, Greg Šulc. Čarli Braun i družina su živjeli uglavnom kroz strip čije je originalno ime "Peanuts" i koji u američkim novinama izlazi od 1950. godine.

1911crnamisa

Crna misa

Sala 3 / radnim danima i vikendom: 23:10

Uloge: Džoni Dep, Džoel Edžerton, Dakota Džonson, Benedikt Kamberbač

Režija: Skot Kuper

("Black Mass", 123 min, SAD, 2015, krimi, triler)

Istinita priča, nastala prema knjizi Dika Lera i Džerarda O’Nila, o jednoj od najdužih i najskandaloznijih kriminalističkih saga u SAD-u, čiji je protagonista zloglasni gangster Džejms Vajti Baldžer. Radnja "Crne mise" odvija se 70-tih godina prošlog vijeka u južnom Bostonu, gdje FBI agent Džon Konoli (Džoel Edžerton) pokušava da pridobije za saradnju sa FBI-em gangstera irskih korjena, Džejmsa Vajtija Baldžera (Džoni Dep), kako bi eliminisali njihovog zajedničkog neprijatelja - italijansku mafiju. Njihov se prljavi dogovor oteo kontroli i Vajtiju omogućio izbjegavanje zakona, što je učvrstilo njegovu moć i učinilo ga jednim od najokrutnijih i najopasnijih gangstera u istoriji Bostona.

1911zagorioZagorio

Sala 2 / vikendom: 13:50

Uloge: Bredli Kuper, Sijena Miler, Danijel Brul

Režija: Džon Vels

("Burnt", SAD, 2015, komedija, drama)

Ovaj zadivljujuće zabavan i emotivan film priča je o ljubavi prema hrani, o ljubavi između dvoje ljudi i o snazi koju nosi druga šansa. Kuvar Adam Džouns je imao sve - i sve je izgubio. Rok zvijezda s dvije "mišlenove zvijezdice", lošim navikama i reputacijom bivšeg "nevaljalog momka" pariške ugostiteljske scene, svaki bi put sve učinio - drugačije. Jedino do čega mu je ikad stalo bilo je uzbuđenje stvaranja eksplozije ukusa. Ali, da bi dobio svoju kuhinju i onu treću zvijezdicu koju "Mišlen" dodeljuje, a njemu neprestano izmiče, moraće na svoju stranu da pridobije one najbolje, uključujući prelijepu Helen.

Portal Analitika