NATO

Ruska Duma sjutra usvaja izjavu o protivljenju ulaska Crne Gore u NATO?

Ruska Državna duma trebalo bi sjutra da usvoji izjavu kojom će se usprotiviti ulasku Crne Gore u NATO, objavio je beogradski Blic.
Ruska Duma sjutra usvaja izjavu o protivljenju ulaska Crne Gore u NATO?
Portal AnalitikaIzvor

S takvim stavom u nacrtu izjave, objavljene danas na sajtu Dume, poslanici će se obratiti poslanicima Skupštine Crne Gore, parlamentima država članica NATO i poslanicima Parlamentarne skupštine OEBS-a, prenosi Blic.

U dokumentu koji je prethodno odobrio Komitet za međunarodne odnose, ocjenjuje se da "blokovski pristup osiguranju bezbjednosti, uvlačenje novih država, posebno uprkos volji naroda, u vojne alijanse, predstavlja politički instrument iz vremena 'hladnog rata'".

Navodi se da "težnja režima (premijera Crne Gore) Mila Đukanovića, koji je na čelu države već 15 godina, da uđe u NATO,kako tvrde "protivurječi volji većini naroda te države".

U dokumentu se ocjenjuje da namjera Podgorice o ulasku u NATO "nanosi težak udarac tradicionalnim prijateljskim rusko-crnogorskim odnosima". Prema najnovijim istraživanju javnog mjenja, ulazak u NATO podržava više građana nego što se protivi.

 

Portal Analitika