Fudbal

WA: Poznat spisak za Portugal

Ženska "A" selekcija Crne Gore naredne sedmice nastavlja takmičenje u kvalifikacijama za UEFA EURO za žene. Naše dame će u četvrtak, 26. novembra u gostima odmjeriti snage sa jednim od favorita druge grupe - Portugalom.
WA: Poznat spisak za Portugal
Portal AnalitikaIzvor

Selektor Derviš Hadžiosmanović za ovu akciju pozvao je sljedeće igračice - golmane: Jovana Bajčetić (Breznica), Ivana Čađenović (Mladost 2015); odbrana: Sanja Nedić, Jovana Mrkić, Marija Goranović, Maja Mićunović (Ekonomist), Andreja Vidić(Banja Luka, BIH), Željka Radanović (Spartak, Srbija), Tatjana Đurković (Mladost 2015); vezni red: Jelena Vešović (Mladost 2015), Jasna Đoković (Sarajevo, BIH), Milica Vulić (Ekonomist), Darija Đukić (Banja Luka, BIH), Jovana Zlatičanin (Obilić), Biljana Vraneš (Breznica), Slađana Bulatović (Ferencvaroš, Mađarska),Helena Božić (Crvena zvezda, Srbija); napad: Tamara Bojat (Mladost 2015), Armisa Kuč (Sarajevo, BIH),Marija Vukčević (Kjeti, Italija), Ivana Krivokapić (Ekonomist).

- Naš cilj je da odigramo najbolje što možemo, bez rezultatskog imperativa. Igračice znaju da ovo nije turistička posjeta, a ostavili smo vrlo dobar utisak na gostovanju Finskoj i, nadam se, nešto naučili. Domaćin je apsolutni favorit, ali u fudbalu je sve moguće. Naša ekipa je sada mnogo iskusnija i probaćemo da ih iznenadimo - kaže selektor Hadžiosmanović.

Najbolje crnogorske igračice će se okupiti u ponedjeljak kada će odraditi prvi trening, nakon čega će pripreme za utakmicu nastaviti u Portugalu. Naše dame će u utorak trenirati na Nacionalnom stadionu u Lisabonu, a dan kasnije i na stadionu Antonio Koimbra De Mota u Estorilu, na kojem će u četvrtak, od 16 časova po lokalnom, vremenu odigrati i utakmicu sa Portugalom.

Crna Gora je u premijernom meču kvalifikacija poražena u gostima od Finske sa 1:0. Portugal je, s druge strane, neočekivano poražen kod kuće od Republike Irske sa 2:1.

Portal Analitika