Politika

SNP neće na svečanu sjednicu SO Pljevlja

Predstavnici Socijalističke narodne partije Crne Gore neće prisustvovati svečanoj sjednici Skupštine opštine Pljevlja, povodom Dana oslobođenja i opštine.
SNP neće na svečanu sjednicu SO Pljevlja
Portal AnalitikaIzvor

"U znak javnog neslaganja sa štetočinskom politikom koju vodi aktuelna nelegitimna lokalna vlast, SNP Pljevlja, odbornički klub SNP u Skupštini opštine, poslanik u Skupštini Crne Gore, bivši predsjednici opštine Pljevlja i Skupštine opštine Pljevlja, članovi žirija za dodjelu nagrade „20 novembar“, kao i drugi članovi SNP-a pozvani na svečanu sjednicu neće prisustvovati tom događaju", poručuju u partiji.

Građanima SNP želi srećan 20. novembar Dan oslobođenja Pljevalja i Dan opštine Pljevlja. Takođe, dobitnicima priznanja "20. novembar“ i nagrađenim studentima čestitaju nagradu i žele sreću u daljem radu i studiranju.

SNP-a će Dan opštine Pljevlja obilježiti polaganjem vijenca na Spomenik palim borcima i žrtvama fašističkog terora na Stražici.

"Aktuelna nelegitimna lokalna vlast, koja nije zasnovana na slobodno izraženoj volji građana, predstavlja primjer neodgovornog, nekompetentnog i nedomaćinskog upravljanja. O načinu na koji je DPS došao na vlast kako u Pljevljima, tako i u Crnoj Gori, najbolje govore neke presude crnogorskih sudova. SNP ne želi da prisustvuje svečanoj sjednici, jer nam ne priliči da budemo u društvu onih koji ne prezaju od kupovine glasova, političke diskriminacije i mobinga, zloupotreba državnih resursa u partijske svrhe, koji su primjer političke nekulture i mjera DPS-ovog poimanja demokratije, odnosno model poltronskog odnosa prema centralnoj vlasti", kazali su u SNP-u.

Prema njihovim riječima, nelegitimni predstavnici pljevaljske vlasti ne preduzimaju ništa da bi se naplatile obaveze Rudnika uglja u iznosu ne manje od pet miliona eura iz ugovora sa opštinom Pljevlja prilikom otvaranja površinskog kopa "Cementara“ i neplaćene, odnosno, prikrivene obaveze Elektroprivrede Crne Gore za ilegalnu gradnju na brani "Maljevac“ za koje bi, prema procjenama i nalazima vještaka, trebalo da se plati budžetu lokalne uprave ne manje o 15 miliona eura.

Obavezu i jednog i drugog privrednog subjekta tužbom je tražila lokalna vlast u vremenu 2011-2014. kada je na čelu Opštine bio predstavnik SNP-a.

"Aktuelni nelegitimni predsjednik Opštine, koji je školski primjer servilnosti prema svojim šefovima, ne smije ni da pita centralnu vlast zašto se mahećinski odnosi prema Pljevljima, a ni da naplati potraživanja opštine od državnih preduzeća, dok se, s druge strane, u Pljevljima ističe brutalnom diskriminacijom i političkim mobingom neistomišljenika", zaključuju u partiji.

Portal Analitika