Društvo

Podgoričanin je krijumčar, ne terorista

Njemačka policija je saopštila da crnogorski državljanin Vlatko Vučelić (51) možda nema nikakve veze sa terorističkim napadima u Parizu i da je vjerovatno bio krijumčar oružja, jer se prema satelitskoj navigaciji u njegovim kolima vidjelo da je putovao u Francusku nekoliko puta, prenosi britanski Gardijan.
Podgoričanin je krijumčar, ne terorista
Portal AnalitikaIzvor

Vučelić je uhapšen na autoputu Salzburg - Minhen 5. novembra, nedjelju dana prije terorističkih napada u Parizu, u kolima napunjenim oružjem i eksplozivom. U "golfu" kojim je upravljao pronađeno je osam kalašnjikova, dvije ručne bombe i 200 grama TNT eksploziva, a ispod motora i pištolj.

On je bio povezan sa napadima u francuskom prijstonici jer je navigacija u njegovim kolima pokazivala da je krenuo u Pariz.

"Istragom smo utvrdili vezu sa Francuskom, ali ne sa terorizmom", izjavio je portparol bavarske policije.

Njemački ministar unutrašnjih poslova, Tomas de Mezijer, kazao je juče za televiziju ZDF da se prema satelitskoj navigaciji u kolima vidi da je putovao u Francusku nekoliko puta i da je oružje sakriveno u automobilu na profesionalan način. To ukazuje da je često krijumčario oružje.

"Sve ukazuje na to da je on bio krijumčar oružja i da vjerovatno pripada svijetu organizovanog kriminala", uzjavio je Mezijer.

Iz Uprave policije Crne Gore je sapšteno da je uhapšeni pravoslavne vjere i da nema nikakve očigledne veze sa radikalnim islamom, podsjeća Gardijan.

Takođe, podsjećanja radi, njemački i francuski Interpol obavijestio je kolege u Podgorici da ništa je ukazuje da je Vučelić povezan sa terorističkim napadima u Parizu.

Rtcg.me

Portal Analitika