Rukomet

ADŽIĆ uoči Lublina: Bez prava na opuštanje

Igračice koje su spremne i koje su imale manju minutažu u prethodnim mečevima treba da preuzmu odgovornost u situaciji kada nekoliko nosilaca igre neće biti u sastavu, kazao je trener Budućnosti Dragan Adžić uoči duela protiv MKS Selgros Lublina u posljednjem, šestom kolu grupe D koji je na programu u petak u 18 sati u Sportskom centru ”Morača”.
ADŽIĆ uoči Lublina: Bez prava na opuštanje
Portal AnalitikaIzvor

Adžić u okršaju koji nema rezultatski značaj jer su aktuelne šampionke Evrope osigurale prvu poziciju i prenos sedam od mogućih osam bodova u glavnu rundu,  neće moći da računa na povrijeđene Draganu Cvijić i Majdu Mehmedović, a kapiten Radmila Petrović će pauzirati zbog upale grla. U duelu protiv poljskog tima koji je bez boda u elitnom klupskom takmičenju ove sezone, pobjeda je prioritet, a nakon što se osigura trijumf, može se razmišljati i o uigravanju reprezentacije za Svjetsko prvenstvo u Danskoj, koje je na programu u decembru.

– Želim da skrenem pažnju našoj sjajnoj publici da nakon duela protiv MKS Selgros Lublina, u ”Morači” imamo još samo četiri meča u Ligi šampiona i volio bih da u petak dođu u što većem broju. Prva utakmica protiv poljskog tima je pokazala da se radi o protivniku koji ima kvalitet, iskustvo i veliki motiv kada igra protiv prvaka Evrope. To garantuje dobar meč i vjerujem da će publika koja dođe u ”Moraču”, imati što da vidi. Dragana Cvijić je van treninga zbog povrede koljena i biće odsutna najmanje dvije sedmice, Majda Mehmedović pauzira ove sedmice zbog povrede Ahilove tetive, a Radmila Petrović zbog problema sa grlom. I Kinga Ahruk je van treninga, ali vjerujem da će biti spremna do petka. Sreća je što se ovo dešava sada kada smo definisali status i poziciju u grupi, ali dešavalo nam se i ranije da nijesmo kompletni i znali smo da odgovorimo na pravi način. Vjerujem da će igračice koje su spremne preuzeti dio odgovornosti i da će i Budućnost u tom sastavu biti na visini zadatka – kazao je Adžić.

buducnostzene0611

U odsustvu tri igračice iz startne postave, priliku će dobiti mlađe igračice koje su imale manju minutažu u prethodnim mečevima. Adžić ističe da je zadovoljan kako su mlađe igračice iskoristile ukazanu priliku u prethodnih pet mečeva u Ligi šampiona.

– Mlađe igračice će dobiti priliku u zavisnosti od toga kako će se odvijati situacija na terenu. Nećemo da idemo na uštrb ostvarenja pobjede, jer nemamo pravo na to. Budućnost je jedan segment, a reprezentacija potpuno drugi. Moramo prvo da dobijemo utakmicu, a onda da razmišljamo i o reprezentaciji. Zadvoljan sam kako su mlađe igračice odradile dosadašnje mečeve u Ligi šampiona. Sve one rade sjajno i napravile su veliki iskorak, a sigurno je da će doći vrijeme kada će one iznositi teret i mnogo značajnijih mečeva nego što je ovaj koji nas očekuje u petak. Razmišljamo samo o pobjedi protiv Lublina i to je jedino što nam je u mislima.

agovic1911

U sastavu za meč protiv poljskog tima biće i juniorska reprezentativka, srednji bek Vanesa Agović, koja je sredinom maja na treningu pokidala prednje ukrštene ligamente koljena, zbog čega je morala da pauzira šest mjeseci.

– Nakon šest mjeseci od operacije, Vanesa će od 3. decembra polako početi sa treninzima i naša želja je da je podržimo. Naravno da nije spremna, ali je u sastavu kako bi znala da računamo na nju, a nakon Svjetskog prvenstva očekujemo i njen povratak na teren. Ona bi bila u kombinaciji za Svjetsko prvenstvo da je zdrava kao jedna od juniorki koja je vrijedna i koja će u budućnosti biti nosilac seniorskog tima – zaključio je Adžić.

Budućnost je prvi meč u Lublinu dobila 31:23, a uoči novog međusobnog duela obezbijedila je prvo mjesto u grupi i prenos sedam od mogućih osam bodova u glavnu rundu u kojoj će protivnici biti Đer, Vardar i Midtjiland.

U dosadašnjem dijelu takmičenja, osim protiv Lublina, aktuelne šampionke Evrope slavile su dva puta protiv Savehofa (33:20 i 25:18) i jednom u duelu sa CSM Bukureštom (28:22), sa kojim su igrale neriješeno u ”Morači” (23:23). Lublin je bez bodova u dosadašnjem dijelu takmičenja.

Duel u dvorani ”Morača” počeće u 18 sati.

tabelazenels18-11
Portal Analitika