Svijet

Abdelhamid Abud nije među uhapšenima u Parizu

Abdelhamid Abud, koji je osumnjičen da je "mozak" terorističkih napada u Parizu, nije među teroristima koje je francuska policija jutros uhapsila-
Abdelhamid Abud nije među uhapšenima u Parizu
Portal AnalitikaIzvor

Francuske vlasti su saopštile da osumnjičeni za organizovanje terorističkih napada u Parizu, belgijski džihadista Abdelhamid Abaud i bjegunac Salah Abdeslam, nijesu uhapšeni u policijskoj operaciji u predgrađu francuske prijestonice, dodajući da postoji mogućnost da su među ubijenima.

Antiteroristička policijska operacija započeta je rano jutros u Sen-Deniju, a završena je nakon što je uhapšeno sedam osoba u istrazi o napadima u Parizu, a dvije osobe su poginule u toj operaciji, uključujući ženu koja se raznijela bombom.

Francuski tužilac Fransoa Molin izjavio je da osumnjičeni za terorističke apade nisu među uhapšenima u današnjoj antiterorističkoj operaciji.

Molin nije isključio mogučnost da su osumnjičeni Abdelhamid Abaud i Salah Abdeslam ubijeni u policijskoj operaciji, dodajući da vlasti još nijesu utvrdile identitet ubijenih u pariskom predgrađu Sen-Deni.

On je kazao da su najmanje dvije osobe stradale u antiterorističkoj operaciji, ali da nije u "poziciji da kaže precizan i konačan broj osoba koje su poginule".

Francuski tužilac je dodao da je policija ispalila 5.000 metaka pošto je otvorila vatru na skrovište napadača.

U nekoliko napada u Parizu u petak ubijeno je 129 ljudi, a više od 350 je povrijeđeno.

(Beta)

Portal Analitika