TV / Film

Porše: Pol Voker je kriv za sopstvenu smrt

Njemačka firma Porše je u zvaničnom saopštenju izjavila da je uzrok smrti glumca Pol Vokera koji je u saobraćajnoj nesreći 2013. godine izgubio život zajedno sa prijateljem Rodžerom Rodasom, isključivo njegova krivica.
Porše: Pol Voker je kriv za sopstvenu smrt
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Kćerka Pol Vokera Medou je u septembru ove godine tužila proizvođača sportskih automobila iz Njemačke navodeći da Porše "karera GT" u kome se vozio njen otac u trenutku nesreće "nije imao ispravne sigurnosne komponente."

Međutim, advokat proizvođača automobila je saopštio da vozilo nije odgovorno za dva smrtna slučaja.

"Smrt gospodina Vokera, kao i sve ostale povrede i šteta koja je nanijeta, rezultat su njegove pogrešne odluke".

1505porseudes-preview

U odgovoru na tužbu, navodi se da je Voker bio "potpuno svjestan svih rizika i opasnosti" kada je ušao u "kareru" svog prijatelja Rodasa u novembru 2013. Policija Los Anđelesa je takođe zaključila da je prevelika brzina, a ne mehanički problem izazvala tragične posljedice nesreće. Zaključeno je da je Rodas u trenutku kada je automobil naletio na banderu vozio brzinom od 150km/h.

Sa druge strane, Medou Voker je u svojoj tužbi navela da se automobil neposredno prije nesreće kretao brzinom između 72 i 88km/h, uz dodatak da je Rodas bio profesionalni vozač koji je ovom rutom svakodnevno prolazio i da su za njegovu i smrt njenog oca krivi neispravni sigurnosni pojasevi.

Portal Analitika