Turizam

Crnogorski Kongresni biro predstavio MICE ponudu u Barseloni

Crnogorski Kongresni biro predstavio je MICE ponudu Crne Gore na međunarodnom sajmu IBTM u Barseloni, saopšteno je iz Nacionalne turističke organizacije (NTO).
Crnogorski Kongresni biro predstavio MICE ponudu u Barseloni Foto: Screenshot
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Predstavnici NTO su kazali da se na sajmu, koji predstavlja jedan od dva najznačajnija iz oblasti kongresnog turizma u Evropi, predstavilo 3,5 hiljada kongresnih biroa, hotela pružaoca usluga i agencija iz preko 150 zemalja.

 „Sajam je posjetilo oko četiri hiljade organizatora događaja i donosioca odluka iz te oblasti, a tokom tri dana njegovog trajanja održan je i veliki broj sastanaka sa organizatorima MICE događaja sa emitivnih tržišta Njemačke, Francuske, Poljske, Belgije, Rusije, Velike Britanije, Kine i skandinavskih zemalja“, navodi se u saopštenju.

Iz NTO su naveli da su članovi Kongresnog biroa dogovorili nekoliko inspekcija - posjeta iz Njemačke, Skandinavije i Francuske u cilju sagledavanja mogućnosti za organizaciju konferencija i motivacionih putovanja u narednom periodu.

Oni su dodali da je veliko interesovanje za Crnu Goru kao MICE destinaciju rezultat promotivnih aktivnosti Kongresnog biroa i njegovih članova sprovedenih među klijentima u prethodnom periodu, kao i intenzivne promocije destinacije na bitnim emitivnim tržištima.

 „Prema informacijama članova biroa prošle godine je promet iz oblasti MICE turizma bio par procenata bolji, s tim što je broj grupa bio veći. Crna Gora, na međunarodnom MICE tržištu, zbog kapaciteta i ponude, više prepoznata kao destinacija za organizaciju motivacionih putovanja“, navodi se u saopštenju.

Iz NTO su kazali da su na štandu Turističke organizacije Budva, organizatora sajamskog nastupa u Barseloni, pored Kongresnog biroa učestvovale agencije TerraNautika, Montenegro DMC, Talas M DMC, hotel Avala Resort and Villas i Bianca Resort and Spa.

Portal Analitika