Politika

Milić sa ambasadorkom Kube

Predsjednik Socijalističke narodne partije Crne Gore Srđan Milić razgovarao je danas sa Nj.E. Adelom Majrom Ruiz Garsija(Adela Mayra Ruiz Garcia), nerezidentnom ambasadorkom Republike Kube za Crnu Goru. Sastanku su prisustvovali i potpredsjednici SNP CG, Danijela Pavićević i Veselin Bakić, saopšteno je iz SNP-a.
Milić sa ambasadorkom Kube
Portal AnalitikaIzvor

Milić je uz dobrodošlicu i želju za uspješnu misiju ambasadorke Garsija, izrazio očekivanje da će se u narednom periodu unaprijediti saradnja i bilateralni odnosi Crne Gore i Kube, posebno u svijetlu ranije potpisanog sporazuma ministarstava vanjskih poslova dvije zemlje.

Zajednički je ocijenjeno je da i današnji susret predstavlja nastavak dobre saradnje i kontinuiranog političkog dijaloga SNP i diplomatskih predstavnika Kube.

Na današnjem sastanku razmijenjena su mišljenja o  aktuelnoj političkoj situaciji kako u Crnoj Gori, tako i na Kubi, sa osvrtom na ekonomska pitanja i potencijale, ali i probleme sa kojima se suočavaju dvije zemlje.

Bez obzira na veliku geografsku udaljenost između Kube i Crne Gore, treba se fokusirati na saradnju u oblasti biotehnologije, medicine i farmaceutske industrije, imajući u vidu da je ove grane Kuba brižljivo i strateški razvijala u proteklom periodu.  Takođe, važno je intezivirati komunikaciju vezanu sa saradnju u dijelu turizma i realizacije turističkih potencijala, i razmišljati o zajedničkom nastupu zemalja našeg regiona na turističkom tržištu Kube, istakao je predsjednik Milić.

Tokom razgovora predsjednik Milić je iznio stavove SNP-a o političkim, ekonomskim, socijalnim, regionalnim i međunarodnim aspektima i prioritetima crnogorskog društva.

Predsjednik SNP-a je naglasio značaj i uticaj nedavnih dešavanja u Crnoj Gori na pronalazak  rješenja za evidentnu krizu legitimiteta i legaliteta u kome se nalaze državne institucije. Crnoj Gori su neophodne reforme u svim oblastima, kako bi ona i zaista postala država socijalne pravde, ekonomski održiva i iskreno posvećena borbi protiv organizovanog kriminala, korupcije i diskriminacije, zaključio je on.

 

 

 

 

Portal Analitika