Svijet

Pariz: Žena se digla u vazduh tokom racije

Dvoje osumnjičenih za terorizam je ubijeno, uključujući i ženu koja se raznijela eksplozivom, tokom velike operacije pariske policije.
Pariz: Žena se digla u vazduh tokom racije
Portal AnalitikaIzvor

Kako javljaju agencije, od zore u pariskom Sen Deniju traje akcija hapšenja Abdelhamida Abauda, označenog kao glavnog organizatora terorističkih napada u Parizu.

Svjetski mediji su prvo prenijeli da je troje osumnjičenih ubijeno, ali je taj broj ubrzo smanjen na dva. Najmanje sedam osoba je uhapšeno, a opsada traje. "Europe 1" navodi i da je stradao jedan civil.

Četiri policajca su povrijeđena. 

Još nije poznata sudbina Abdelhamida Abauda. Neki javljaju da je sa njim i Salah Abdesla za kojim je policija raspisala potjernicu poslije napada, kao i neimenovani deveti napadač. AFP je objavio da su u akciji uhapšene tri osobe. 

Gardijan javlja da je troje uhapšeno u stanu, da se jedna žena raznijela kada je policija prišla, a da je osim toga uhapšeno još dvoje ljudi. 

CNN je prenio da je jednu osobu policija ubila snajperom, dok se druga raznijela eksplozivom. Takođe, spominje se treća žrtva, slučajni prolaznik, ali zasad nema potvrde te informacije. 

Operacija u sjevernom dijelu Pariza Sen Deni traje duže od tri sata. Policija, kako navodi agencija AP, vjeruje da se osumnjičen Abdelhamid Abaud krije u jednom stanu, zajedno sa pet drugih teško naoružanih osoba

Kako prenose mediji, čulo se najmanje sedam eksplozije tokom akcije.Stanovnicima tog pariskog predgrađa preporučeno je da ostanu u svojim kućama. 

Tri kamiona sa oko 100 naoružanih pripadnika specijalnih snaga stiglo je u San Deni, prenosi Gardijan. Policija je potpuno opkolila centralni dio ove pariske četvrti. 

Televizija BFM TV javlja da policajci hvata devetog bombaša. 

b92

 

 

Portal Analitika