Politika

ĐUKANOVIĆ: Nema potrebe da me štiti imunitet, proces protiv mene se politizuje

Šef poslaničkog kluba Demokratskog fronta Milutin Đukanović kazao je da je predlog Administrativnog odbora da mu se skine poslanički imunitet politizacija procesa koji se vodi protiv njega.
ĐUKANOVIĆ: Nema potrebe da me štiti imunitet, proces protiv mene se politizuje
Portal AnalitikaIzvor

Administrativni odbor predložiće Skupštini skidanje imuniteta poslaniku Demokratskog fronta (DF) Milutinu Đukanoviću. Odbor je juče razmatrao zahtjev Osnovnog državnog tužilaštva u Kotoru za davanje odobrenja za pokretanje krivičnog postupka protiv Đukanovića zbog krivičnog djela napada na službeno lice u vršenju službene dužnosti koje se desilo u maju.

Đukanović ističe da je veoma diskutabilno to što se tek sad razmatra o skidanju imuniteta zbog nečega što se desilo prije pola godine.

- Šest mjeseci se razmišljaju da pokretnu postupak protiv mene i sad su našli da se izjašnjavaju o ukidanju imuniteta - deset dana pred isticanje roka. Svakome je jasno da se radi o politizaciji tog procesa. Mene nema potrebe da štiti imunitet jer je jasno da se radi o politizaciji. Sve što budem imao reći ću u sudskom procesu a mislim da je građanima jasno o čemu se ovdje  radi – rekao je Đukanović za Portal Analitika.  

Šef poslaničkog kluba DF-a posebno je apostrofirao ponašanje predsjednika Administrativnog odbora Radivoja Nikčevića za kojega ističe da “iznosi neistine”.

Đukanović je naveo da je incident koji se desio u maju “bio na nivou verbanog konflikta i da je veoma diskutabilno što se pitanje skidanja imuniteta pokreće sad”.

Raspon izrečenih zatvorskih kazni za djelo za koje se Đukanović tereti kreće se od 30 dana do deset mjeseci.

 

B.K.

Portal Analitika