Zanimljivosti

BUDITE ORIGINALNI: Devet pravila koja treba prekršiti

Ako imate jasnu ideju o tome kako vaš dom treba da izgleda, to vam veoma mnogo može pomoći kod uređenja. Ali, jeste li razmišljali o tome da prekršite pravila i napravite nešto sasvim suprotno od onoga što ste zamislili?
BUDITE ORIGINALNI: Devet pravila koja treba prekršiti
Portal AnalitikaIzvor

Neke uobičajene i sigurne poduhvate kod uređenje doma uvijek možete da isprobate na drugačiji način i možda je baš to ono što ste željeli, a niste ni znali. Poenta je da bilo koje pravilo koje prekršite u uređenju interijera uvijek sagledate kakav to ima efekat na ukupni izgled vašeg doma. Neka vas inspirišu naredni primjeri.

1811dom1Pronađite neke zanimljive slike ili goblene na buvljacima i obojite ih do pola različitim nijansama pastelnih boja koje odgovaraju ostatku dekora u vašem domu. Detalj koji sigurno neće ostati neprimijećen.1811dom2Različite cijevi i instalacije u stanu najčešće su obojene istom nijasnom kao i zid. Pokušajte da ih istaknete živim bojama i neka vam posluže - kao dekor.1811dom3Neočekivani raspored slika na zidu - zašto da ne? Savršen detalj koji unosi dinamiku u elegantan interijer.1811dom4

Svi znamo da slike na zidu treba da budu okačene u visini očiju. Ali, ukoliko ih objesite na neko neočekivano mjesto i lijepo ukomponujete s nekim komadom namještaja, kompozicija takođe može da bude savršena.

1811dom5

Neki predimenzionirani komad u enterijeru napraviće veliku razliku. Sofa zanimljivog oblika, velika slika na zidu - vi odaberite, jer ko kaže da svi komadi moraju da budu proporcionalni.

1811dom6Eklektičan dekor traži uvijek nove ideje, pa vaša mala galerija može da bude naslonjena uz zid.1811dom7Nepisano je pravilo da, ukoliko koristite neku jarku boju u enterijeru, ostale boje bi trebalo da budu neutralne. Pokušajte da kombinujete različite nijanse jarkih boja i rezultat može biti više nego uspješan.1911dom8Okviri prozora i vrata mogu na zanimljiv način da pridonesu dekoru vašeg doma ako su u boji drugačijoj od boje zida. Kombinacija crne i bijele sa zlatnim detaljima je pun pogodak.1811dom9

U spavaćoj sobi sve može da bude harmonično i lijepo, iako je fotografija postavljena na pola iza uzglavlja, a većina stvari složena na podu.

Nekad jednostavno treba da budete maštoviti...

Izvor i foto: Dom i dizajn (Jutarnji.hr)

Portal Analitika