Fudbal

Prijateljske: Hrvati bolji od Rusije, trijumf Engleza

Širom Evrope igrale su se prijateljske utakmice, ali one su bile u drugom planu s obzirom na to da su dva meča otkazana zbog novih bezbjednosnih prijetnji.
Prijateljske: Hrvati bolji od Rusije, trijumf Engleza
Portal AnalitikaIzvor

Samo nekoliko dana poslije terorističkog napada u Parizu, procijenjeno je da je bezbjednosni rizik preveliki kako bi se igrali mečevi Belgija – Španija i Njemačka – Holandija, a ostali mečevi počeli su minutom ćutanja u čast žrtvama napada u Parizu.

Engleska je na Vembliju savladala Francusku golovima 19-godišnjeg Delea Alija u 39. i Vejna Runija u 48. minutu, a domaći i gostujući navijači zajedno su pjevali Marseljezu prije početka duela. 

Suprotnu reakciju videli smo u Istanbulu, đe su domaći navijači zviždali na minut ćutanja, a meč Turske i Grčke završen je bez golova. 

Portugal je golovima Andrea i Nanije savladao Luksemburg sa 2:0, a Poljska je golovima Milika, Jodloveca i Grosickog dobila Češku 3:1. Hrvatska je odigrala sjajno u drugom poluvremenu i pogocima Kalinića, Brozovića i Mandžukića pobijedila Rusiju sa 3:1 – vodeći gol za domaće dao je Smolov u 15. minutu. 

Istim rezultatom Slovačka je dobila Island, uz dva gola Maka, dok je Švajcarska uz dva gola Seferovića bila bolja od Austrije 2:1. Italija i Rumunija remizirali su 2:2 – poveli su gosti preko Stančua u osmom minutu, uslijedio je preokret golovima Markizia iz penala i Gabijadinija, da bi Andone ipak donio remi Rumunima na dva minuta do kraja. 

Prijateljske utakmice, rezultati:
Makedonija – Liban 0:1
Rusija – Hrvatska 1:3
Azerbejdžan – Moldavija 2:1
Estonija – Sent Kits i Nevis 3:0
Turska – Grčka 0:0
Luksemburg – Portugal 0:2
Austrija – Švajcarska 1:2
Slovačka – Island 3:1
Poljska – Češka 3:1
Engelska – Francuska 2:0
Italija – Rumunija 2:2

Portal Analitika