Društvo

Nastavak saradnje Glavnog grada i Ambasade Japana

Gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović, sa saradnicima, primio je danas nerezidentnog ambasadora Japana u Crnoj Gori Đuićija Takaharu, sa kojim je razgovarao o nastavaku saradnje Glavnog grada i Ambasade Japana.
Nastavak saradnje Glavnog grada i Ambasade Japana
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Kako je saopšteno iz PG biroa, gradonačelnik Stijepović je izrazio zadovoljstvo rezultatima dosadašnje saradnje i iskazao uvjerenje da će tokom svog mandata japanski diplomata doprinijeti dodatnom jačanju i unapređenju političkih i ekonomskih odnosa dvije zemlje i njihovih gradova.

On je zahvalio ambasadoru Japana na podršci koju je Vlada Japana kontinuirano pružala u prethodnom periodu, ne samo Glavnom gradu, već i državi Crnoj Gori posebno u oblasti obrazovanja i zdravstva.

Stijepović je ambasadora Japana upoznao sa projektima koje Glavni grad planira da realizuje u narednom periodu, izražavajući uvjerenje da će ambasada Japana i japanski investitori biti partneri u realizaciji kapitalnih projekata u Podgorici, što će biti veoma značajno za njen dalji razvoj.

Ambasador Takahara je upoznao gradonačelnika o mogućnostima podrške Japana u realizaciji predviđenih projekata u Glavnom gradu.

On je pohvalio dosadašnji doprinos gradske uprave u realizaciji kulturnih aktivnosti Japana, naglašavajući da mu je posebno drago što građani Podgorice pokazuju veliko interesovanje i gaje pozitivan stav prema japanskoj kulturi.

Ambasador je ocijenio da očekuje intenzivniju saradnju, posebno u oblastima privatnog sektora, zaštite životne sredine, obrazovanja, kulture, socijalne zaštite, a naročito sporta, imajući u vidu da je Tokio grad domaćin Olimpijskih igara 2020. godine.

Gradonačelnik i ambasador su na kraju dogovorili da se naredne godine u Podgorici organizuje proslava desetogodišnjice uspostavljanaja bilateralnih odnosa i uspješne saradnje Japana i Crne Gore.

Izvor i foto: podgorica.me

Portal Analitika