Politika

Danilo Šaranović izabran za predsjednika Mladih demokrata

Demokratska Crna Gora održala je danas Prvi kongres mladih na kome je izabran Glavni odbor od 114 članova. Za predsjednika je jednoglasno izabran diplomirani ekonomista Danilo Šaranović.
Danilo Šaranović izabran za predsjednika Mladih demokrata
Portal AnalitikaIzvor

Na skupu tog stranačkog tijela, koje okuplja Demokrate do 30 godina, predsjednik Demokrata Aleksa Bečić i užeg rukovodstva partije.

- Tog dana vidjela se mladost u svom punom sjaju i svako ko je prisustvovao mogao je da zaključi da Demokrate imaju budućnost za ponos - visokoobrazovane, slobodoumne, oštroumne i mlade ljude kojima je cilj da svojim učestvovanjem u političkom životu doprinesu razvoju lokalne zajednice iz koje dolaze, ali i crnogorskom društvu u cjelini da bude odgovornije i bogatije, te da samim tim pokušaju da promijene lošu sliku koju građani imaju o politici i političarima. Mi u Demokratskoj Crnoj Gori smo neizmjerno srećni što je svako od njih baš u nama prepoznao politički subjekt u okviru kojeg će pokušati da upristoje političku scenu i da svojim novim idejama uliju svježu krv u tek nastali organizam na političkoj pozornici. A da je to zaista tako, potrudili su se da dokažu svojim kratkim obraćanjima upravo oni, kojima, iako se na nju penju prvi put, pozornica nije izgledala strano, a riječi koje su sa nje jasno dopirale i do posljednjih redova sale izazivale su oduševljenje, iskazano kroz dugotrajne i gromke aplauze - navodi se u saopštenju ove stranke.

Kako dodaju iz te stranke, novoizabrani predsjednik Mladih demokrata je "svoj veliki potencijal i zalog Demokratske Crne Gore za budućnost potvrdio i govorom u svojstvu kandidata za predsjednika", kada je, između ostalog, istakao:

-  Kada vidim prisutnu armiju mladosti, ovakve kadrove, ovoliku energiju, spremnost i riješenost da stvari mijenjamo na bolje, onda postajem svjestan činjenice da možemo i ono što je drugima nedostižno i nemoguće, jer ustvari za nas mlade nemoguće i ne postoji. Rad, znanje i poštenje biće naš pokretački motiv i osnov i uslov za napredovanje u partijskoj hijerarhiji, te će naša obaveza biti da istrajemo u namjeri da stvaramo modernu, bogatu i evropsku državu. Borba protiv ovakvog režima mora da bude naš prioritet. Đukanović mora da ode, jer je sve loše u državi njegovo maslo - rekao je Šaranović.

Predsjednik Demokratske Crne Gore, mr Aleksa Bečić kazao je da program "Pobjede, a ne podjele" nema alternativu, da se Demokrate ne zadovoljavaju procentima, već pobjedama i zato predstavljaju novu vrijednost koja je najveća opasnost za Đukanovića i garant pobjede nad svim što je posijao za ovih 25 godina.

- Zato smetamo mnogima, jer znaju da nas ne mogu zaplašiti, znaju da se nećemo zaustaviti i znaju da ćemo ih pobijediti - naveo je predsjednik Demokrata.

Bečič je poručio da je i današnji Kongres mladih demokrata potvrdio da je Demokratska Crna Gora partija koja okuplja najveći broj mladih ljudi u Crnoj Gori, ali i partija koja pokazuje da "kod nas mladi nijesu dekor, već snaga koja se pita, upravlja, rukovodi i odlučuje".

Portal Analitika