Društvo

SGBM: Podrška revitalizaciji Ćemovskog polja

Societe Generale banka Montenegro podržala je zajedničku akciju revitalizacije Ćemovskog polja, na predlog d.o.o. Zelenilo, koju je to preduzeće realizovalo u okviru kampanje "Budi odgovoran", a u saradnji sa Ministarstvom finansija, Poreskom upravom i nevladinim organizacijama NVO Ozon i Green Home.
SGBM: Podrška revitalizaciji Ćemovskog polja
Portal AnalitikaIzvor

Kako se navodi u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika, obnova zelene površine omogućena je finansijskim sredstvima prikupljenim kroz kampanju Vlade Crne Gore, kojom se polovina vrijednosti kazni za sivu ekonomiju, izrečenih po prijavama građana, ulaže u projekte od opšteg društvenog značaja. Takođe se navodi da je banka svoj doprinos dala nabavkom sadnog materijala i zamjenom starih stabala za nova.

- Societe Generale banka Montenegro već godinama nastoji da podigne svijest o očuvanju životne sredine, investiranju u strukturu, zelene površine, kao i važnosti volonterskih akcija zaposlenih. Societe Generale Grupa, čija je banka članica, razvila je aktivan pristup u zaštiti životne okoline u svim zemljama u kojima je prisutna. U skladu sa ovim pristupom finansirala je više ekoloških projekata u zemljama u kojima posluje, i to u različitim oblastima: u razvoju obnovljivih izvora energije (izrada vjetrenjača, realizacija projekata za iskorišćavanje solarne energije kao i energije iz recikliranog otpada), transportu bez zagađenja, kao i u oblasti pošumljavanja. Kao Grupa sa velikim brojem zaposlenih i ogromnom infrastrukturom, Societe Generale sprovodi kontinuirane napore da smanji i kontroliše emisiju ugljenika koja proističe iz poslovanja kompanije, kao što je potrošnja električne energije, korišćenje službenih vozila, potrošnja hartije i recikliranje otpada - ističu iz te banke.

Portal Analitika