Politika

Cdu za dijalog: Politika da ne bude poligon za iživljavanje personalnih frustracija

Crnogorska demokratska unija, kao stranka koja baštini demokratske i građanske vrijednosti, se pridružuje logičnim i očekivanim zahtjevima i stavovima da dijalog u okviru legalnih i legitimnih crnogorskih demokratskih institucija predstavlja jedini način za rješavanje pitanja koji se tiču svih građana Crne Gore, kazao je lider te partije Miodrag Vlahović.
Cdu za dijalog: Politika da ne bude poligon za iživljavanje personalnih frustracija
Portal AnalitikaIzvor

"S druge strane, slobodni smo da primijetimo kako se na crnogorskoj političkoj sceni, i od partija vlasti i od partija opozicije, uključujući one političke subjekte čiji su lideri promijenili partiju sa čije liste su izabrani u parlament, kao i one koji su partijskim diobama dobili "u miraz" jednog ili dva poslanika, uporno potencira dijalog koji pretpostavlja odvojene pregovore svih pomenutih, mimo regularne skupštinske procedure", kazao je Vlahović.

Cdu ističe da je to nepotrebno i neozbiljno.

"Nepotrebno je zbog toga što Crna Gora ima Skupštinu, poslanike i Vladu. Svi oni treba da rade svoj posao na regularan način, a ne da dozivaju jedni druge da ulaze u parlament u pola noći, na sporedna ili na glavna vrata, sa ili bez nasilnih protesta ispred najvišeg predstavničkog doma u našoj zemlji. Neozbiljno je, pored ostalih razloga, i zbog toga što crnogorska politika ne treba da bude poligon za iživljavanje personalnih frustracija zbog neostvarenih političkih ambicija - i onih na vlasti i onih u opoziciji, koja, kao što vidimo, djeluje u nekoliko različitih agregatnih stanja", istakao je Vlahović.

Zato bi, dodaje on, Cdu preporučila kolegama i prijateljima koji još nijesu učestvovali na izborima, nego svoju političku važnost grade na poslanicima koje su građani izabrali sa nekih drugih lista, a ne njihovih, da ne kreiraju situacije koje ne postoje.

"Crna Gora ima gdje o sebi da odlučuje. Nije nam potreban, niti će biti, ni Rambuje, ni Dejton, ni Beč, a još manje pregovori kakvi su bili u Minsku povodom ukrajinske krize. Nije nam potreban ni makedonski scenario, mada, izgleda, mnogi priželjkuju da se i nama dogodi ono što se, nažalost, dešavalo posljednjih godina i mjeseci u prijateljskoj Makedoniji. Dakle, gospodo i drugovi, imate Skupštinu Crne Gore, pa se tamo dogovarajte u redovnoj skupštinskoj proceduri. Crnu Goru treba da mijenjaju oni koji je poštuju i vole", poručio je Vlahović.

CdM

Portal Analitika