Crna hronika

Okončano suđenje optuženom za gađanje policajca stolicom: Marku Varajiću presuda danas

Završnim riječima juče je okončano suđenje Marku Varajiću (34) iz Nikšića, koji se sumnjiči da je 3. oktobra bacio stolicu u pravcu kordona policajaca ispred Skupštine za vrijeme protesta DF-a. Presudu će danas donijeti sudija Osnovnog suda Goran Đuković.
Okončano suđenje optuženom za gađanje policajca stolicom: Marku Varajiću presuda danas
Portal AnalitikaIzvor

Zastupnik optužbe Vukas Radonjić na završnom izlaganju kazao je da je nesumnjivo utvrđena krivica optuženog, kako iz iskaza policajca, koji je u saglasnosti sa službenom zabilješkom i sadržinom snimka, tako i priznanjem Varajića. Advokat Srđan Lješković, koji brani Varajića, naveo je u završnim riječima da je, prema optužbi, plastična stolica mnogo opasnija od suzavca, molotovljevih koktela i šipki. - Pitanje je kakvom se gonjenju pridružio policajac, kada i sam kaže da ne prepoznaje okrivljenog, da ga stolica nije pogodila, te da se uopšte nije osjećao ugroženo. Mom klijentu se jedino moglo suditi za prekršaj -istakao je Lješković. Tuužilac Radonjić i advokat tražili su da se Varajiću ukinepritvor nakon izricanja presude. Na jučerašnjem pretresu saslušan je i policajac Miljan Vuković, koji je kazao da nije vidio ko ga je gađao stolicom na protestu DF-a, ali se pridružio krivičnom gonjenju Varajića. Varajić se juče ponovo izvinio policajcu, navodeći da nije kriminalac, te i da živi pošteno i da se zbog svega kaje. Varajić je na prethodnom pretresu priznanjem promijenio iskaz koji je dao kod tužioca, kada je tvrdio da nije gađao policajca, već jednog od demonstranata.

Prema navodima optužnog prijedloga, Varajić se tereti da je 3. oktobra napao policajca Miljana Vukovića, gađajući ga stolicom, dok je stajao u policijskom kordonu ispred okupljenih građana. Kako piše u optužnom prijedlogu, policajac je podizanjem štita spriječio da ga stolica pogodi. Optuženi se tereti da je počinio krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Pobjeda

Portal Analitika