Politika

Knežević krajem novembra u posjeti Rusiji: Poziv koji se ne odbija

Predsjednik Demokratske narodne partije i jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević dobio je poziv ruskog Ministarstva vanjskih poslova da krajem novembra prisustvuje međunarodnom forumu na kojem bi se, između ostalog, raspravljalo o situaciji na Balkanu kao i o proširenju NATO-a na Crnu Goru, saznaje Pobjeda.
Knežević krajem novembra u posjeti Rusiji: Poziv koji se ne odbija
Portal AnalitikaIzvor

Skup na koji je pozvan Knežević, kao jedini parlamentarac iz Crne Gore, organizuje se povodom 100 godina postojanja ,,Rosotrudničestva“, ruske agencije za međunarodnu saradnju. U kratkoj izjavi za Pobjedu predsjednik DNP-a Milan Knežević, je potvrdio da je dobio poziv ruskog Ministarstva vanjskih poslova i naveo da će biti prisutan na međunarodnom forumu u Moskvi, koji će biti održan od 25. do 27. novembra.

- Kada može Ranko Krivokapić u Vašington, zašto ne bih ja mogao da pođem u Moskvu - rekao je Knežević u kratkoj izjavi za Pobjedu ne želeći da iznosi više detalja. Knežević je i dodao da će njegova stranka o službenoj posjeti Moskvi izdati zvanično saopštenje. Kneževićeva posjeta Moskvi, dolazi samo nekoliko dana prije Ministarskog savjeta NATO, na kojem će biti donijeta odluka o pozivu Crnoj Gori. Rusija je preko izjava svojih visokih zvaničnika nekoliko puta iskazala protivljenje proširenju Alijanse na Crnu Goru. Knežević nije želio da komentariše da li njegova službena posjeta Moskvi ima veze sa anti-NATO kampanjom u Crnoj Gori, koja se, između ostalog, i snažno manifestuje kroz proteste Demokratskog fronta na kojima se traži ostavka aktuelne Vlade.

U pozivu Kneževiću, između ostalog, ruski MVP je naveo da organizovanje ovog skupa ima za cilj ostvarivanje susreta predstavnika organa državne vlasti i parlamentaraca iz jednog broja stranih zemalja sa rukovodstvom i ekspertima međunarodnog komiteta najvišeg organa zakonodavne vlasti Rusije.

Uvodne teme panel diskusija biće interparlamentarni vektor uzajamne saradnje država kao i uloga Rusije u globalnom sistemu međunarodnih odnosa, a između ostalog govoriće se i o proširenju NATO-a. Kneževićeva DNP se programski snažno protivi članstvu Crne Gore u NATO i poznata je po bliskoj saradnji sa predstavnicima ruske politike u Crnoj Gori.

Portal Analitika