Društvo

MSS osudio napad na novinarku RTCG-a

Medijski savjet za samoregulaciju osuđuje napade na novinarku RTCG Ivanu Šebek i onemogućavanje te medijske kuće da izvještava sa protesta koji je organizovao Demokratski front, saopšteno je iz Medijskog savjeta za samoregulaciju povodom sinoćnjeg incidenta na protestu DF-a.
MSS osudio napad na novinarku RTCG-a
Portal AnalitikaIzvor

- Sinoćnji incident je pokazao da u Crnoj Gori i dalje postoji izražena netolerancija prema drugačijem mišljenju i različitim uređivačkim politikama medijskih kuća. Koliko god neko bio nezadovoljan uređivačkom politikom Javnog servisa verbalni napadi i uvrede, odnosno sprečavanje novinara u obavljanju svoje dužnosti u jednom demokratskom nije prihvatljivo - stojio u saopštenju koje potpisuje izvršni sekretar MSS-a Ranko Vujović.

U saopštenju se navodi da podsticanje agresivnog ponašanja prema medijima i novinarima koji nisu bliski pojedinim političkim ideologijama ne doprinosi razvoju slobode izražavanja i medija u Crnoj Gori. Naprotiv, time se samo otvaraju vrata totalitarnim idejama i shvatanjima za koje smo mislili da su daleko za nama.

 

Portal Analitika