Društvo

LP: Napadi na novinare nemaju opravdanje, DF pao demokratski ispit

Liberalna partija zabrinuta je zbog odnosa prema novinarima i medijima od strane pojedinih političkih aktera čija politika ponovo prerasta u agresivno djelovanje. Snažno osuđujemo verbalne napade i vrijeđanje novinarke RTCG Ivane Šebek te sprečavanje novinarske ekipe RTCG da izvještava sa lica mjesta agresivnim nasrtajima koje ni narodni poslanici nijesu spriječili, saopšteno je iz Liberalne partije.
LP: Napadi na novinare nemaju opravdanje, DF pao demokratski ispit
Portal AnalitikaIzvor

Na ovaj način, kako ističu, organizatori skupa iz DF još jednom su pali na demokratskom ispitu.

- Liberali ne moraju biti saglasni sa načinom izvještavanja RTCG ili bilo kojeg drugo medija ali liberali će uvijek braniti slobodu novinarstva i novinara da svoj posao obavljaju onako kako žele i kako im savjest nalaže, a javnost će suditi o njihovom kvalitetu i ispravnosti. Podsjećamo da su baš crnogorski liberali godinama bili žrtve najgorih medijskih kampanja, pa čak i od Javnog servisa, a takav odnos prema liberalima nije rijetkost ni u današnjoj Crnoj Gori u mnogim medijima. Ipak, liberalima, iako su bili meta javnosti, nikada nije padalo na pamet da pokušaju da ograničavaju, a posebno ne nasiljem i fizičkim nasrtajima, rad takvih pojedinaca. Uvjereni smo da je ovo dobro poznato organizatorima iz Demokratskog fronta jer se mnogi takvi novinari i medijski radnici koji su vodili agresivine kampanje protiv liberala protkelih godina i decenija, nalaze baš u njihovim redovima i aktivno učestvuju u demonstracijama - saoptšeno je iz LP.

Osnovna demokratske filozofije sadrži se u onome „ja se nikad neću složiti sa tim što vi govorite, ali ću uvijek braniti vaše pravo da vi to slobodno kažete“. Ovu lekciju iz političke i osnovne, ljudske kulture, pojedini u Crnoj Gori izgleda još uvijek nijesu naučili.

Portal Analitika